Skip to main content

Επενδύσεις 1,1 δισ. ευρώ στα δυτικά Βαλκάνια εξετάζει η τράπεζα EBRD

Οι επενδύσεις σύμφωνα με τα σχέδια της τράπεζας αφορούν σε υποδομές, στον τομέα της ενέργειας και στον ιδιωτικό τομέα στην περιοχή.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) σχεδιάζει να επενδύσει τουλάχιστον 1,1 δισεκ. ευρώ σε υποδομές, στον τομέα της ενέργειας και στον ιδιωτικό τομέα στα δυτικά Βαλκάνια φέτος, δήλωσε σήμερα ανώτατο στέλεχος της EBRD.

«Επενδύσαμε 1,1 δισεκ. ευρώ το 2018 στις έξι χώρες των δυτικών Βαλκανίων και το σχέδιο για φέτος είναι να επενδύσουμε τουλάχιστον το ίδιο πόσο, εάν όχι μεγαλύτερο», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters ο γενικός γραμματέας της EBRD Έντσο Κουατροτσόκε, όπως αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Η τράπεζα θα πραγματοποιήσει την ετήσια συνεδρίασή της και επιχειρηματικό φόρουμ στο Σαράγεβο στις 8-9 Μαΐου, όπου οι ηγέτες των έξι χωρών θα συζητήσουν για τις οικονομίες τους και πώς να τις διασυνδέσουν.

«Η πραγματοποίηση της συνεδρίασης στο Σαράγεβο φέρνει στο προσκήνιο τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και γενικά την περιοχή», δήλωσε ο Κουατροτσόκε. «Από τη μια πλευρά, είναι μια πολιτική πρωτοβουλία, και από την άλλη, αυτό ευελπιστούμε ότι θα αποφέρει καρπούς σε ό,τι αφορά διασυνοριακά σχέδια, το οποίο είναι κάτι που πραγματικά χρειάζεται».