Skip to main content

Επενδύσεις 120 εκατ. το 2019 από τη Lidl - Νέο κατάστημα στην Πολίχνη

Το Μάρτιο ανοίγει κατάστημα στην Πολίχνη - Πού ποντάρει η γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ για να ισχυροποιήσει τη θέση της στην ελληνική αγορά.

Με ταχύτατους ρυθμούς αναπτύσσεται η Lidl Hellas, η διοίκηση της οποίας επενδύει σημαντικά ποσά στην επέκταση του δικτύου των καταστημάτων, προκειμένου να βρεθεί ένα βήμα πιο μπροστά από τον ανταγωνισμό. Ενδεικτικό της κινητικότητας της θυγατρικής της γερμανικής αλυσίδας discount supermarkets, που φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια από την έλευσή της στην Ελλάδα, είναι πως την τρέχουσα χρονια θα προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 120 εκατ. ευρώ, έναντι περίπου 100 εκατ. ευρώ το 2018.

Το τρέχον έτος σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας αναμένεται προστεθούν άλλοι έξι κρίκοι στην μακριά αλυσιδα σημείων πώλησης της εταιρείας, που σήμερα διαθέτει δίκτυο 221 καταστημάτων. Μάλιστα σε λιγότερο από ένα μήνα, συγκεκριμένα, την 1η Μαρτίου, θα λειτουργήσει κατάστημα 1.320 τμ στην Πολίχνη. Το κατάστημα θα διαθέτει ισόγειο και υπόγειο πάρκινγκ 80 θέσεων.

Στο μεταξύ, η εταιρεία βρίσκεται στην αναζήτηση κατάλληλων χωρων στο κέντρο της Θεσσαλονικης για την ανάπτυξη μικρότερων καταστημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως την προηγούμενη τριετία άνοιξε μόλις ένα νέο κατάστημα στη Βορεια  Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, ενώ πραγματοποιήθηκαν μετακομίσεις/ κατεδαφίσεις και εξ΄ολοκλήρου χτίσιμο καταστημάτων της Lidl Hellas σε: Περαία, Φλώρινα, Δράμα και Διαβατά.

Τι περιλαμβάνουν οι επενδύσεις για το 2019

-Αύξηση των σημείων πώλησης της εταιρειας και συγκεκριμένα έξι νέα καταστήματα,

-Πλήρη ανακαίνιση κι επέκταση σε επτα υπάρχοντα σημεία πώλησης. Σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται ολική κατεδάφιση και χτίσιμο εκ νέου (Έδεσσα, Ελευσίνα, Ηράκλειο Κρήτης, Πανόραμα Θεσσαλονίκης, Καλλιθέα, Κω και Κομοτηνή).

-Ολοκλήρωση του πλάνου εγκατάστασης φούρνου σε όλα τα καταστήματά της αλυσίδας. Σημειώνεται πως ο φούρνος αποτελεί στρατηγικής σημασίας σημείο για την εταιρεία, καθώς δεν υπάρχει παρά μόνο σε ελάχιστα καταστήματα άλλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

-Επέκταση των αποθηκευτικών χώρων και συγκεκριμένα τη δημιουργία νέων χώρων ψυγείου και κατάψυξης και την τοποθέτηση ραφιών, σε 3 από τα 4 logistics της Lidl Hellas  (Αθήνα, Τρίκαλα, Σίνδος).