Δευτέρα 20 Μαΐου 2019
x

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΕΞΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ... ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μια μηχανή αναζήτησης και κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, την easy Ferry.com, ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα ο Στέλιος Χατζηιωάννου.

Μια μηχανή αναζήτησης και κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, την easy Ferry.com, ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα ο Στέλιος Χατζηιωάννου.

Όπως ανακοινώθηκε, η κίνηση θα γίνει σε συνεργασία με την ελληνική start up Ferryhoper. Η easyFerry απευθύνεται σε επιβάτες που ταξιδεύουν ακτοπλοϊκώς σε ελληνικούς προορισμούς, σύντομα όμως θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της παρέχοντας ακτοπλοϊκά εισιτήρια και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές όπου τα easy brands δραστηριοποιούνται. 

Παρατηρητές της αγοράς σημειώνουν με σημασία ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα είναι στην πραγματικότητα η πρώτη δουλειά επί ελληνικού εδάφους του κ. Χατζηιωάννου. Δεν έχει κάνει τίποτα άλλο σημαντικό μέχρι σήμερα, επιμένουν. Πάντως, ασχέτως αν αυτή η διαπίστωση ισχύει στην πράξη, γεγονός αποτελεί επίσης ότι η αδελφή του Κλέλια, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, εξαγόρασε πρόσφατα, μέσω πλειστηριασμού, την πολυτελή βίλα του διευθυντή της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», Σεραφείμ Φυντανίδη, στη Σύρο. Πρόκειται για ένα εμβληματικό ακίνητο, η τιμή του οποίου, όπως λέγεται, έφτασε στα ύψη.

Η κινητικότητα, ωστόσο, που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο ελληνικό επιχειρείν δεν περιορίζεται στο κομμάτι των επενδύσεων, αλλά επεκτείνεται και σε αυτό των μεταγραφών. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τάκης Αράπογλου, πρώην διοικητής της Εθνικής Τράπεζας και όχι μόνο, αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου. Η κίνηση αυτή – λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία του συγκεκριμένου τραπεζίτη – μπορεί να αποδειχθεί κομβική για το μέλλον της κυπριακής τράπεζας.

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ