Skip to main content

Επενδύσεις: Γιορτάζοντας στην Ελλάδα για ένα... στοίχημα

Τελικά, η όλη ιστορία των επενδύσεων του καναδικού fund Fairfax στην Ελλάδα, τείνει να εξελιχθεί σε προσωπικό στοίχημα για τον επικεφαλής του.

Τελικά, η όλη ιστορία των επενδύσεων του καναδικού fund Fairfax στην Ελλάδα, τείνει να εξελιχθεί σε προσωπικό στοίχημα για τον επικεφαλής του, Πρεμ Γουάτσα. Αυτό το συμπέρασμα τουλάχιστον, προκύπτει σχεδόν αβίαστα από την προσεκτική ανάγνωση του Τύπου τις τελευταίες μέρες, όπου περιγράφονται διάφορες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, σε μια προσπάθεια να... αποδείξει του λόγου το αληθές.

Έτσι, μόλις προχθές είδε το φως της δημοσιότητας μια πληροφορία που θέλει τον επικεφαλής του καναδικού fund να έχει προσκαλέσει στην Ελλάδα τα στελέχη του fund του απ' όλον τον κόσμο, αλλά και στελέχη εταιριών, όπου είναι επενδεδυμένο, και πάλι σε όλο τον κόσμο, όπως και φίλους του. Ο λόγος; Για να γιορτάσουν όλοι μαζί τα 30 χρόνια από τη σύσταση της Fairfax. Και κάπως έτσι θα βρεθούν σε μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Πελοποννήσου, γι' αυτόν τον σκοπό.

Στο πίσω μέρος του κ. Γουάτσα βρίσκεται πάντα το project της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, που τον ενδιαφέρει άμεσα. Οι τελευταίες πληροφορίες, που έρχονται από αυτό το μέτωπο, αναφέρουν ότι το συνολικό ύψος των κεφαλαίων που θα απαιτηθούν θα είναι τελικώς μεγάλο. Πιθανότατα θα ξεπερνά τα 10 δισ ευρώ. Το θετικό είναι ότι τα λεφτά αυτά θα καλυφθούν με διάφορους τρόπους. Ακόμα και με τη συμμετοχή διεθνών οργανισμών, αν όλα πάνε καλά. Ωστόσο, ακόμα και έτσι, το υπόλοιπο θα εξακολουθήσει να είναι πολύ μεγάλο...