Skip to main content

Επενδύσεις ύψους 350 εκατ. ευρώ από ΔΕΘ, ΚΑΘ και ΕΥΑΘ

Οι επενδύσεις έχουν ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιο του Υπερταμείου - Η υλοποίησή τους θα αλλάξει το πρόσωπο της πόλης, σύμφωνα με τη CEO της ΕΕΣΥΠ

Στο χαρτοφυλάκιο του Υπερταμείου έχουν ενταχθεί επενδύσεις ύψους περί τα 350 εκατ. ευρώ, τις οποίες δρομολογούν οι: ΔΕΘ - Helexpo, ΕΥΑΘ και Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης (ΚΑΘ). Αυτό τόνισε η διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, Ράνια Αικατερινάρη, κατά τη διάρκεια της εκτάκτης γενικής συνέλευσης της ΕΥΑΘ.

Οι εν λόγω επενδύσεις, εφ’ όσον υλοποιηθούν, μπορούν να αλλάξουν το πρόσωπο της πόλης, σημείωσε η κα. Αικατερινάρη, δίνοντας έμφαση στο σχέδιο ανάπλασης του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ - Ηelexpo.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΕΣΥΠ έκανε αναφορά στο επενδυτικό σχέδιο της ΚΑΘ, αυτό των 13 εκατ. για την επέκταση και αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών, ενώ βεβαίως υπάρχει σε συνεργασία με την ΟΚΑΑ της Αθήνας σχέδιο για την κατασκευή κέντρου agrologistics στη Θεσσαλονίκη.

Οι τρεις εταιρείες θα πρέπει να φροντίσουν για την υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων να αξιοποιήσουν τους διαθέσιμους πόρους από το τρέχον και το επόμενο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, για έργα υποδομών και καινοτομία. Σύμφωνα με την κα. Αικατερινάρη είναι πολύ σημαντική η ωρίμανση των έργων, προκειμένου να διεκδικηθούν με επιτυχία πόροι για την υλοποίησή τους.