Skip to main content

Οι επενδύσεις στη Δυτική Μακεδονία στη συνάντηση Φλέγκερ - Καρυπίδη

Στη συνάντηση προξένου - περιφερειάρχη ανταλλάχτηκαν απόψεις διμερών σχέσεων Αμερικής και Ελλάδας που αφορούν τη Δυτική Μακεδονία.

Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη επισκέφθηκε την Τρίτη 9 Οκτωβρίου, ο νέος πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Γκρέγκορι Φλέγκερ.

Κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και εντάσσεται στη γνωριμία του κ. Φλέγκερ με την περιοχή και τους ανθρώπους της,  ανταλλάχτηκαν απόψεις διμερών σχέσεων Αμερικής και Ελλάδας που αφορούν τη Δυτική Μακεδονία, καθώς επίσης και οι ευκαιρίες που υπάρχουν για προσέλκυση επενδύσεων.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να βρισκόμαστε εδώ και να συζητήσουμε για τις ευκαιρίες που υπάρχουν, συνεχίζοντας την καλή συνεργασία» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Πρόξενος μετά τη συνάντηση, ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη για τη ζεστή υποδοχή που του επεφύλαξε.

Ο Περιφερειάρχης από την πλευρά υπογράμμισε: «Ενημερώσαμε τον κ. Πρόξενο για τις πρωτοβουλίες που παίρνουμε και βρίσκονται σε εξέλιξη, για την εξωστρέφεια και στα παραγόμενα προϊόντα και στις υπηρεσίες μας, αλλά και για τις συνεργασίες που αναπτύσσουμε και δομούμε στα Βαλκάνια», ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τον κ. Φλέγκερ για το ενδιαφέρον του για την περιοχή και για τη διάθεσή του να στηρίξει τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας.