Skip to main content

Επενδύσεις στην Ελλάδα: Τα «σύννεφα» πυκνώνουν πάλι

Προβληματισμός για τα συμπεράσματα της επίσκεψης – αστραπής στη χώρα μας των Πρεμ Γουάτσα, Τζον Πόλσεν και Ρος Γουίλμπορν.

Προβληματισμός εξακολουθεί να επικρατεί σχετικά με τα συμπεράσματα της επίσκεψης – αστραπής στη χώρα μας των τριών πολύ γνωστών επενδυτικών ονόματων, διεθνώς και συγκεκριμένα των Πρεμ Γουάτσα, Τζον Πόλσεν και Ρος Γουίλμπορν.

Όπως αναμενόταν, η εδώ επίσκεψη τους συνδυάστηκε με τις τελευταίες εξελίξεις σε επίπεδο, τραπεζών, επενδύσεων, οικονομίας και οι εντυπώσεις που άφησαν πίσω τους, φεύγοντας, μόνο ευχάριστες μνήμες δεν φέρνουν, για όσους είχαν την ευκαιρία να τους συναντήσουν. Ως γνωστόν, είναι οι ίδιοι που έγραψαν τις γνωστές επιστολές διαμαρτυρίας προς Αθήνα, Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη, για τις διοικητικές αλλαγές στις τράπεζες, αλλά και γενικότερα για το οικονομικό – επενδυτικό κλίμα στην χώρα μας, όπου αποδεδειγμένα, τα τελευταία χρόνια έχουν επενδύσεις εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Το γεγονός ότι αποφάσισαν να έρθουν και οι τρεις μαζί στην Αθήνα, δεν προμηνύε εξαρχής ήρεμες μέρες. Το σίγουρο είναι πως αν αποφασίσουν να αποεπενδύσουν μαζικά, τότε θα δημιουργηθεί πολύ αρνητικό κλίμα στην αγορά και όχι μόνο. Πόσες πιθανότητες έχει να συμβεί κάτι τέτοιο; Ελάχιστες, έως καθόλου καθώς κι αυτοί θα έγραφαν πολύ μεγάλες ζημίες. Ωστόσο, από την άλλη, γεγονός αποτελεί ότι τα σύννεφα αρχίζουν να πυκνώνουν και πάλι.