Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019
x

ΑΛΛΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ... ΚΑΜΜΕΝΟΙ

Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές δεν θα αγοράσουν ό,τι βρουν, καθώς πλέον όλοι είναι πολύ προσεκτικοί όταν πρόκειται να τοποθετήσουν κεφάλαια στη χώρα μας.

Στο κύκλο των ενδιαφερόμενων επενδυτών στο κομμάτι του real estate στην Ελλάδα, μπαίνουν τώρα και τρία κινεζικά επενδυτικά κεφάλαια. Σύμφωνα με πληροφορίες που «κυκλοφορούν» στην αγορά, πρόκειται για τα Silk Road Fund, Wanda Group και Global Port Funds που αναμένεται να έρθουν στην χώρα μας, τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

Αυτοί που τα «περιμένουν»,  για να τα υποδεχθούν μας λένε ότι λειτουργούν στο πλαίσιο της στρατηγικής του Πεκίνου για την δημιουργία των «νέων δρόμων του μεταξιού». Το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν θα αγοράσουν ό,τι βρουν, καθώς πλέον όλοι είναι πολύ προσεκτικοί όταν πρόκειται να τοποθετήσουν κεφάλαια στη χώρα μας.

Κι αυτό γιατί λαμβάνουν υπόψη τους την προηγούμενη κακή εμπειρία άλλων, που κυριολεκτικά «κάηκαν».

Παράδειγμα; Αντικίνητρο για κάθε ξένο επενδυτή που κοιτάει την ελληνική αγορά ακινήτων θα μπορούσε να ήταν η περίπτωση της Ζήνων Ακίνητα, συμφερόντων της εξ Αυστραλίας ορμώμενης APN. Η Grivalia Properties πλειοδότησε στην εκποίηση των 16 επαγγελματικών ακινήτων της «Ζήνων Ακίνητα ΑΕ», όλα μισθωμένα στην Μαρινόπουλος, συνολικής επιφάνειας 48.477 τετραγωνικών, έναντι τιμήματος 16,25 εκατομμυρίων στη σχετική διαδικασία που έκαναν οι Αυστραλοί για να βγουν απο την ελληνική αγορά. Δηλαδή τα έδωσαν με 335 ευρώ το τετραγωνικό. Το 2004 τα ακίνητα τα είχαν αγοραστεί όμως έναντι 135 εκατομμυρίων.  Ούτε λίγο ούτε πολύ, «έκαψαν» 115 εκατομμύρια....
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ