Skip to main content

Επενδυτικό ενδιαφέρον στη δημοπρασία για τη Βίλα Όλγα

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατατέθηκε τουλάχιστον μία προσφορά για το πρώην ιταλικό προξενείο στην οδό Βασ. Όλγας 20, το οποίο εγκαταλείφθηκε το 1978.

Ικανοποιητικό ενδιαφέρον φέρεται να προσέλκυσε η δημοπρασία της ιταλικής πρεσβείας για την πώληση του διατηρητέου αρχοντικού της οδού Βασ.Όλγας 20, γνωστού ως  Βίλα Όλγα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, την Πέμπτη, οπότε έληγε η προθεσμία για την υποβολή των φακέλων, κατατέθηκε τουλάχιστον μία προσφορά για το πρώην ιταλικό προξενείο, που παραμένει εγκαταλελειμμένο από το 1978. Υπενθυμίζεται ότι τιμή εκκίνησης για το κτήριο που χτίστηκε το 1878 ορίστηκε στα 1,513 εκατ.ευρώ.

Τα αποτελέσματα της δημοπρασίας αναμένεται να γίνουν γνωστά τη Δευτέρα 6 Μαΐου, οπότε θα γίνει και η αποσφράγιση των φακέλων.

Όπως είχε γράψει η Voria.gr, ενδιαφέρον για το κτήριο που είναι γνωστό και ως βίλα Τζεμποργά ή βίλα Σαλέμ είχε εκφράσει πριν από τη διενέργεια της δημοπρασίας το Ίδρυμα Ωνάση, που βρισκόταν μάλιστα και σε προχωρημένες συζητήσεις με την ιταλική πρεσβεία. Επίσης, για τη βίλα είχε ενδιαφερθεί τελευταία και ιδιώτης.

Διαβάστε περισσότερα: Θεσσαλονίκη: Στο σφυρί με τιμή εκκίνησης τα 1,5 εκατ. η Βίλα Όλγα