Skip to main content

Επενδύσεις 10,7 εκατ. ευρώ από την Euromedica- Κυανούς Σταυρός

Επετειακές εκδηλώσεις διοργανώνει η εταιρία.

Επενδύσεις επέκτασης προϋπολογισμού 10,7 εκατ. ευρώ προγραμματίζει για την επόμενη πενταετία η  Γενική Κλινική Euromedica Κυανούς Σταυρός στη Θεσσαλονίκη, που φέτος συμπληρώνει σαράντα χρόνια λειτουργίας.

Η Γενική Κλινική Euromedica Κυανούς Σταυρός  θα  γιορτάσει τα γενέθλια της σε επετειακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου στις 21.00 στο ξενοδοχείο Hyatt Regency, όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της Κλινικής κ. Γεώργιος Χατζηνικολάου. 

Ο στρατηγικός σχεδιασμός της Κλινικής για τα επόμενα 3-5 χρόνια συμπεριλαμβάνει την κτιριακή επέκταση στις όμορες οικοδομές με σκοπό την ανάπτυξη νέων εγκαταστάσεων και χώρων.  Συγκεκριμένα, στα σχέδια επέκτασης  συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία  3 νέων μεγάλων χειρουργικών αιθουσών, επέκταση και επανασχεδιασμός των ΜΕΘ και του τμήματος Ημερήσιας  Νοσηλείας και δημιουργία ιατρείων,  χώρων αναμονής και εστιατορίου. Από πλευράς νέου εξοπλισμού πρόκειται να εγκατασταθεί ανοικτός μαγνητικός τομογράφος, γραμμικός επιταχυντής, καθώς και να ξεκινήσει τμήμα τεχνητού νεφρού, επισημαίνει ο κ. Χατζηνικολάου.
                          
Πρότυπη Μονάδα Υγείας
Η Κλινική Euromedica Κυανούς Σταυρός αποτελεί σήμερα μια πρότυπη μονάδα υγείας που έχει τη δυνατότητα να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας όλων των ιατρικών ειδικοτήτων στο Βορειοελλαδικό χώρο.
Η  εταιρεία Κυανούς  Σταυρός  ΕΠΕ ιδρύθηκε το 1966 και ξεκίνησε τη λειτουργία το 1969 ως μεικτή κλινική. Ιδρυτές ήταν πέντε γιατροί , που αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία υπερσύγχρονη νοσηλευτική μονάδα στη Θεσσαλονίκη, η οποία πρωταγωνίστηκε στο χώρο της ιδιωτικής υγείας της πόλης. Ήταν, όπως τονίζει, μία πρωτοποριακή επένδυση στο χώρο της ιδιωτικής υγείας στην πόλη, καθώς σχεδιάστηκε   με προδιαγραφές εξωτερικού και εξοπλίστηκε με ό,τι πιο σύγχρονο υπήρχε τότε.

Δυναμική Είσοδος του ομίλου Euromedica
Το 1999  o όμιλος Euromedica  με σκοπό την ενίσχυση της παρουσίας του στη Βόρειο Ελλάδα εξαγόρασε το  60% του μετοχικού της κεφαλαίου και στη συνέχεια, την επόμενη χρονιά, το  2000, η Κλινική εντάχθηκε πλήρως στο δυναμικό της  Euromedica. Ταυτόχρονα αποφασίστηκε η ριζική ανακαίνιση των εγκαταστάσεων και η αντικατάσταση όλου του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.  Στόχος της   Euromedica, όπως γνωστοποιείται ήταν η Κλινική  Κυανούς Σταυρός να παίξει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιδιωτική υγεία. Η ένταξη της Κλινικής στον όμιλο Euromedica έφερε μια εκ βάθρων ανακαίνιση ύψους 10εκατ. ευρώ, που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2002 και περιελάμβανε την αναδιαμόρφωση των εσωτερικών χώρων, σύμφωνα με τις προδιαγραφές των σύγχρονων νοσηλευτικών ιδρυμάτων, την ενίσχυση του κτιρίου με παράλληλη προσθήκη ορόφου γραφείων, την ανακατασκευή της πρόσοψης, και την αλλαγή όλων των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και του  ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. 

Σε σταθερή ανοδική τροχιά
Η Γενική Κλινική Euromedica Κυανούς Σταυρός  σήμερα διαθέτει: 150 κλίνες νοσηλείας, εγκαταστάσεις 6.000 τ.μ., 31 κλίνες εντατικής θεραπείας, 11 χειρουργικές αίθουσες, 300 άτομα στο ανθρώπινο δυναμικό, πάνω από 300 ιατροί-συνεργάτες, 24ωρη κάλυψη έκτακτων περιστατικών, 24ωρη εξυπηρέτηση με ασθενοφόρο, 16.000 εσωτερικοί ασθενείς το χρόνο, 8.000 ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία το χρόνο. Ο  κύκλος εργασιών της Κλινικής το 2008 ανήλθε σε 50 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2009 προβλέπεται αύξηση  8%.

Business Story
Off