Skip to main content

Επένδυση ύψους 1,54 εκατ. ευρώ στο οινοποιείο προωθεί η Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη

Τον εκσυγχρονισμό του οινοποιείου στην Αδριανή Δράμας δρομολογεί η Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, η οποία προχωρά σε πρόγραμμα προώθησης των πωλήσεών της σε αγορές τρίτων χωρών.
Επένδυση ύψους 1,54 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του οινοποιείου της στην Αδριανή Δράμας δρομολογεί η εταιρία Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, η οποία θα ενισχυθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την προώθηση και τόνωση των εξαγωγών της σε νέες και υπάρχουσες αγορές τρίτων χωρών.

Συγκεκριμένα, η Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη κατέθεσε φάκελο για την υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της στον αναπτυξιακό νόμο 3299/2004 για τον εκσυγχρονισμό του οινοποιείου με την αγορά νέου εξειδικευμένου εξοπλισμού, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και την εξοικονόμηση του κόστους παραγωγής.  Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 1,54 εκατ. ευρώ και η συνολική ενίσχυση φθάνει στο 45% του συνολικού κόστους. Το υπόλοιπο μέρος της επένδυσης θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια και με τραπεζικό δανεισμό. 

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, εγκρίθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πρόταση της Κτήμα Λαζαρίδη, συνολικού ποσού 500.000 ευρώ, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Προώθηση οίνων σε αγορές τρίτων χωρών" για τα έτη 2010-2012.

Η πρόταση της εταιρίας περιλαμβάνει συμμετοχή σε εκθέσεις, επιχειρηματικές αποστολές road shows, έντυπη διαφήμιση και αφιερώματα που θα πραγματοποιηθούν σε κλαδικά περιοδικά. Το πρόγραμμα έχει σαν στόχο την προώθηση και τόνωση των εξαγωγών σε νέες και υπάρχουσες αγορές των τρίτων χωρών.

Η συνολική ενίσχυση, κοινοτική και εθνική, για το πρόγραμμα προώθησης ανέρχεται μέχρι το 80% του προϋπολογισμού, ήτοι 400.000 ευρώ. Το υπόλοιπο μέρος του επιλέξιμου προϋπολογισμού θα χρηματοδοτηθεί από τα ίδια διαθέσιμα της εταιρείας.

Πρόσφατα η Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη εγκαινίασε το νεόδμητο παρεκκλήσι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, που ανήκει στον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής στο Καπανδρίτι Αττικής.