Skip to main content

Παγκόσμιο μπλακ άουτ σε Facebook, Messenger, Instagram και WhatsApp

«Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτόν τον ιστότοπο», είναι το μήνυμα που βλέπουν από το απόγευμα εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες του Facebook.

Τεράστια προβλήματα στη σύνδεσή τους αντιμετωπίζουν από τις 6μιση το απόγευμα της Δευτέρας οι χρήστες των social media, Facebook και Ιnstagram.

Οι καθυστερήσεις εντοπίζονται στους λογαριασμούς χρηστών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δείτε εδώ live τον χάρτη αναφορών προβλημάτων.

Σύμφωνα με το «downdetector» όλο και περισσότερες γίνονται οι οι αναφορές όσων δεν μπορούν να εισέλθουν στους λογαριασμούς τους σε αμφότερα τα social media.

«Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτόν τον ιστότοπο», είναι το μήνυμα που βλέπουν εκατομμύρια χιλιάδες χρήστες του Facebook, αλλά και του Whatsapp.

Όπως φαίνεται στο σχετικό χάρτη, προβλήματα εντοπίζονται και στις ΗΠΑ.

Η βρετανική Sun μιλά για παρόμοια προβλήματα σε αμέτρητους χρήστες στα social media, ενώ αναφέρει πως έχει ζητήσει από τη Facebook να κάνει κάποιο σχόλιο, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει λάβει απάντηση.

Η απάντηση του Facebook

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Facebook, Άντι Στόουν με ανάρτησή του στο Twitter γνωστοποίησε πως η εταιρεία γνωρίζει ότι πολλοί χρήστες δεν μπορούν να συνδεθούν και πως «δουλεύουμε για να επανέλθουν τα πράγματα στο φυσιολογικό το συντομότερο δυνατόν».

Την ίδια ανάρτηση έκανε λίγη ώρα αργότερα και η σελίδα του Facebook… στο Twitter.

Πρώτο trend στο Twitter

Οι διακοπές λειτουργίας του Facebook συμβαίνουν σχετικά σπάνια, αλλά τείνουν να έχουν πολύ μεγάλο αντίκτυπο, κυρίως επειδή επηρεάζουν τρεις από τις μεγαλύτερες social εφαρμογές του κόσμου.

Αυτό φαίνεται, εξάλλου, από το γεγονός πως τα hashtags #instagramdown και #facebookdown είναι αυτή την ώρα τα κορυφαία στο Twitter σε παγκόσμια κλίμακα.