Skip to main content

Έπεσαν οι υπογραφές για τον Αστέρα Βουλιαγμένης-Τι προβλέπει το σχέδιο

Το νέο σχέδιο προβλέπει πολύ ηπιότερη της αρχικής οικιστική ανάπτυξη. Στα 400 εκατ. ευρώ, όπως είχε συμφωνηθεί, το τίμημα.

Υπεγράφη την Τρίτη η συμφωνία μεταξύ του αραβο-τουρκικού fund «Jermyn Street Real Estate», της Εθνικής Τράπεζας και του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 90% του Αστέρα Βουλιαγμένης, με το τίμημα στα 400 εκατ. ευρώ, όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί.

Η πορεία της αποκρατικοποίησης θα κριθεί από το εάν θα λάβει ή όχι την έγκριση του ΣτΕ, η γνωμοδότηση του οποίου αναμένεται να είναι θετική, καθώς το deal προβλέπει πολύ ηπιότερη της αρχικής οικιστική ανάπτυξη.

Ειδικότερα, το νέο σχέδιο προβλέπει ανάπτυξη για μόλις 13 πολυτελείς καμπάνες, αντί για τις 100 του αρχικού, κάτι που αναμένεται να λάβει σοβαρά υπόψιν του το ΣτΕ όταν θα κριθεί να εκδώσει την απόφασή του.

Το αρχικό σχέδιο έκανε λόγο για τη δημιουργία ενός ολόκληρου χωριού μέσα στο χώρο του σημερινού ξενοδοχειακού συγκροτήματος της Αστήρ Παλλάς.

Παράλληλα, θα κατασκευαστούν δύο υπερπολυτελή (έξι αστέρων) ξενοδοχεία στη θέση των σημερινών μονάδων Arion Hotel και WestIn Hotel.