Skip to main content

Κορωνοϊός: Έξι πρόστιμα στη Θεσσαλονίκη-Πώς να υποβάλετε ένσταση

Πρόστιμα έπεσαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη για παράβαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Τη δυνατότητα ένστασης έχουν οι πολίτες.

Τα πρώτα πρόστιμα των 150 ευρώ έπεσαν στη Θεσσαλονίκη για παραβίαση των διατάξεων για την απαγόρευση της κυκλοφορίας και την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, σήμερα κατά τη διάρκεια των ελέγχων βεβαιώθηκαν έως τώρα έξι πρόστιμα σε πεζούς.

Νωρίς το πρωί, αστυνομικοί βεβαίωσαν παράβαση σε νεαρή κοπέλα, που έτρεχε στη Νέα Παραλία η οποία αν και είχε τη σχετική βεβαίωση μαζί της δεν είχε το διαβατήριό της αλλά φωτοτυπία. Παρά τις διαμαρτυρίες της κοπέλας, της βεβαιώθηκε το πρόστιμο. Ωστόσο, οι αστυνομικοί την ενημέρωσαν ότι έχει τη δυνατότητα να υποβάλει ένταση.

Πρόστιμα επιβλήθηκαν και σε δύο ταξιδιώτες σήμερα το πρωί σε σταθμό των ΚΤΕΛ. Αστυνομικοί κατά τη διάρκεια ελέγχων εντόπισαν ταξιδιώτες που ήθελαν να πάνε στη Χαλκιδική, χωρίς ωστόσο να κατάγονται από εκεί.

Πώς να υποβάλετε ένσταση

Τη δυνατότητα να υποβάλουν ένταση έχουν οι πολίτες, στους οποίους βεβαιώνεται πρόστιμο για παράβαση του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας, το οποίο τέθηκε σε ισχύ από τις 6 το πρωί της περασμένης Δευτέρας.

Το διοικητικό πρόστιμο ύψους 150 ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν τις διατάξεις, επιβάλλεται σύμφωνα με το άρθρο 104 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Έτσι, ο πολίτης για να υποβάλει ένσταση θα ακολουθήσει την ίδια διαδικασία με τις περιπτώσεις βεβαιώσεων παράβασης του Κ.Ο.Κ.

Ο παραβάτης έχει δικαίωμα να εμφανισθεί εντός προθεσμίας τριών ημερών, που αρχίζει από την επίδοση της βεβαίωσης στην Αρχή, στην οποία ανήκει το όργανο, όπως αυτή προσδιορίζεται στη σχετική βεβαίωση παράβασης, προκειμένου να προβάλει τις αντιρρήσεις του.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση για την απαγόρευση κυκλοφορίας, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα Αστυνομικά Τμήματα,  αυτή την περίοδο έξαρσης του κορωνοϊού, υπάρχει η δυνατότητα να υποβληθεί ένσταση από την πλευρά των πολιτών, είτε μέσω φαξ είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.