Skip to main content

Έπεσε μαχόμενη και θύμισε κάτι από τα παλιά η Εθνική στη Ρώμη (vid)

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με πολλές αλλαγές, κράτησε του Ιταλούς στο μηδέν για 60 λεπτά αλλά τελικά υπέκυψε γνωρίζοντας την ήττα με 2-0

Πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερη της εμφάνιση στα προκριματικά για το Euro 2020 η Εθνική Ελλάδας με τα πολλά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή της κράτησε στο μηδέν την Ιταλία για σχεδόν μια ώρα αλλά εν συνεχεία το λάθος του Μπουχαλάκη και η ατυχία του Πασχαλάκη έφεραν το 2-0 για τη σκουάντρα ατζούρα. Οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη και την πρόκριση στα τελικά του EURO 2020 την οποία και πανηγύρισαν έξαλλα μαζί με τους 50.000 φίλους των Ιταλών που βρέθηκαν στο Ολίμπικο.

Η Εθνική παρατάχθηκε με πολλά νέα πρόσωπα στη σύνθεση της στο πλαίσιο των δοκιμών που ήθελε να κάνει ο Φαν Σιπ ώστε να τσεκάρει το επίπεδο των ποδοσφαιριστών του και να δει κάποια πράγματα ενόψει του "πλάνου Κατάρ" που έχει οριοθετήσει ως στόχο ο Ολλανδός τεχνικός.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έπαιξε δίνοντας έμφαση στην αμυντική του λειτουργία και με στόχο να χτυπήσει στην αντεπίθεση με Λημνιό και Κουλούρη και με τον Μπακασέτα να παίζει ως φορ για να κρατήσει περισσότερο τη μπάλα και να τη σπάσει σωστά.

Η Ελλάδα προσπάθησε, πάλεψε και θύμισε κάτι από τα παλιά. Όχι για το ποδόσφαιρο που έπαιξε αλλά για την αμυντική συνοχή του, τους χώρους που δεν έδινε στους Ιταλούς και το πόσο συμπαγές ήταν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αμυντικά. Μάλιστα όχι απλά κράτησε τη σκουάτρα ατζούρα στο μηδέν για 63' λεπτά αλλά δεν της επέτρεψε να κάνει καθαρή φάση μέχρι το 53' και το σουτ του Ινσίνιε από καλή θέση.

Επίσης η Ελλάδα έψαξε το γκολ και απείλησε πρώτη τόσο στο πρώτο μέρος με το σουτ του εξαιρετικού Λημνιού που απέκρουσε ο Ντοναρούμα στο πρώτο μέρος όσο και με την κλασική ευκαιρία του Κουλούρη στο 60', την καλύτερη έως εκείνο το σημείο στο παιχνίδι με τον επιθετικό της Τουλούζ να σουτάρει έξω από κοντινή απόσταση.

Οι Ιταλοί άνοιξαν το σκορ από ένα ανόητο πέναλτι που έκανε ο Μπουχαλάκης καθώς βρήκε τη μπάλα με το χέρι και ο Ζορζίνιο εκτέλεσε εύστοχα ενώ το 2-0 έγινε στο 78' από τον Μπερναρντέσκι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ιταλία: Ντοναρούμα, Ντ' Αμπρόζιο, Μπονούτσι, Ατσέρμπι, Σπινατσόλα, Μπαρέλα (87΄Τζανιόλο), Ζορζίνιο, Βεράτι, Ινισίνε, Ιμόμπιλε (80' Μπελότι), Κιέζα (39΄Μπερναρντέσκι)

Ελλάδα: Πασχαλάκης, Μπακάκης, Χατζηδιάκος, Σιόβας, Σταφυλίδης, Μπουχαλάκης (75΄Γιαννούλης), Ζέκα, Κουρμπέλης, Μπακασέτας (79΄Μάνταλος), Λημνιός, Κουλούρης (67΄' Δώνης)