Skip to main content

Έπεσε το πρώτο χιόνι σε χιονοδρομικά της Βορείου Ελλάδος (φωτο)

Άσπρισαν -επιτέλους- οι κορυφές των βουνών σε όλη τη Μακεδονία λόγω του «Γηρυόνη» - Σε ποια χιονοδρομικά χιόνισε και το έστρωσε

Άσπρη μέρα ξημέρωσε σε αρκετά χιονοδρομικά κέντρα της Βορείου Ελλάδος. Η σχετική καλοκαιρία και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που επικρατούσαν σε όλη τη χώρα τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο κράτησαν... άχιονα στο σύνολό τους τα χιονοδρομικά ολόκληρης της χώρας, ωστόσο ο «Γηρυόνης» φρόντισε να ικανοποιήσει τους χιονόφιλους, χαρίζοντάς τους τις πρώτες «ασπρισμένες» εικόνες.

Τα πρώτα χιόνια, με αρνητικές μάλιστα, θερμοκρασίες έπεσαν στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, στην Πέλλα, και πάνω από τα 2.000 μέτρα υψόμετρο. Η χιονόπτωση στον Βόρα αναμένεται να συνεχιστεί έως αύριο το μεσημέρι.

Παράλληλα, το έστρωσε στο χιονοδρομικό του Φαλακρού, στη Δράμα, ενώ χιονίζει και στο όρος Βίτσι, αλλά πάνω από τα 1.800 μέτρα και όχι -τουλάχιστον μέχρι τώρα- στο χιονοδρομικό.

Όρος Βίτσι

Όρος Φαλακρό

Χιονόστρωση υπήρξε και στο χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας, στα Γρεβενά.

Βροχόπτωση σημειώνεται στο χιονοδρομικό κέντρο του Ελατοχωρίου, αλλά και σε αυτό του Πισοδερίου («Βίγλα»), στη Φλώρινα. Χωρίς χιόνι παραμένει το χιονοδρομικό κέντρο Σελίου.

Στον Όλυμπο, όπου η θερμοκρασία αγγίζει τους -5 βαθμούς Κελσίου, χιονίζει πυκνά από χθες το βράδυ.

Πηγή φωτογραφιών: Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας Καϊμάκτσαλαν, Northmeteo.gr, Xionodromika.gr