Skip to main content

Έπεσε το site της βρετανικής Βουλής από τις υπογραφές κατά του Brexit

Ο ιστότοπος του κοινοβουλίου τέθηκε εκτός λειτουργίας την Πέμπτη, καθώς η αίτηση προσέλκυσε έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς υπογραφών στην ιστορία

Μια αίτηση που καλεί τη βρετανική κυβέρνηση να προχωρήσει στην ανάκληση της διαδικασίας βάσει του Άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, δηλαδή να ακυρώσει την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει συγκεντρώσει 2,2 εκατομμύρια υπογραφές, μετέδωσε το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association σήμερα το πρωί.

Ο επίσημος ιστότοπος του κοινοβουλίου... τέθηκε εκτός λειτουργίας χθες Πέμπτη, καθώς η αίτηση προσέλκυσε έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς υπογραφών που έχει καταγραφεί στην ιστορία, γνωστοποίησε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής των Κοινοτήτων.

Διασημότητες και πολιτικοί εξέφρασαν μέσω Twitter την υποστήριξή τους στην αίτηση, που μέχρι στιγμής καταλαμβάνει την τρίτη θέση ως προς τον αριθμό υπογραφών μεταξύ των αναρίθμητων άλλων στον ιστότοπο της Βουλής.

Η επικεφαλής της κυβέρνησης της Σκοτίας Νίκολα Στέρτζον έκρινε πως «ένα ζήτημα τόσο μεγάλο, τόσο σημαντικό όσο το Brexit δεν θα έπρεπε να κριθεί από αιτήσεις», αλλά «τούτου λεχθέντος», απευθυνόμενη σε όσους πιστεύουν ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι «δεν ακούει», πρόσθεσε: «μπορείτε να υπογράψετε εδώ», παραθέτοντας σύνδεσμο στη σελίδα όπου είναι αναρτημένη η αίτηση.

Η ηθοποιός Τζένιφερ Σόντερς ανήρτησε τον σύνδεσμο στο Twitter όταν η λειτουργία του ιστότοπου αποκαταστάθηκε: «Δουλεύει ξανά», έγραψε. «Ανακαλέστε (τη διαδικασία με βάση) το Άρθρο 50 ώστε να παραμείνουμε στην ΕΕ».