Skip to main content

Κορωνοϊός: Επέστρεψαν οι Έλληνες από το Diamond Princess

Οι δύο Έλληνες επιβάτες μετά από τις πρώτες εξετάσεις που τους έγιναν είναι απόλυτα υγιείς χωρίς να έχουν εμφανίσει συμπτώματα του κορωνοϊού.

Στην Ελλάδα βρίσκονται από το πρωί του Σαββάτου οι δύο Έλληνες επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «Diamond Princess», σύμφωνα με το σχέδιο επαναπατρισμού τους που συντόνισαν οι ελληνικές αρχές και ο ευρωπαϊκός μηχανισμός πολιτικής προστασίας.

Οι δύο Έλληνες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Να τονιστεί ότι οι επαναπατρισθέντες πολίτες είναι απόλυτα υγιείς, καθώς δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα του κορωνοϊού. Όμως, θα χρειαστεί να παραμείνουν σε προληπτική καραντίνα και υπό ιατρική παρακολούθηση στο νοσοκομείο για 14 ημέρες.

Οι δύο Έλληνες υπήκοοι, που παρέμειναν εγκλωβισμένοι στην καραντίνα του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess από τις αρχές Φεβρουαρίου, επέστρεψαν στην Ελλάδα με πολεμικό αεροσκάφος. Μαζί τους και 35 Ιταλοί πολίτες, αλλά και άλλοι ευρωπαίοι ταξιδιώτες του κρουαζιερόπλοιου, οι οποίοι επιστρέφουν επίσης στις χώρες τους από το Τόκιο της Ιαπωνίας.

Το ιταλικό αεροσκάφος που τους παρέλαβε από το Τόκιο και στο οποίο επέβαινε ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, εάκνε δύο στάσεις: Μία στη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας και μία ακόμη στο Βερολίνο της Γερμανίας. Πόλεις, στις οποίες θα αποβιβάζονταν οι επαναπατρισθέντες πολίτες των αντίστοιχων χωρών.

Στη συνέχεια το αεροσκάφος κατέληξε στη ναυτική βάση της Ρώμης, όπου περίμενε τους Έλληνες αεροσκάφος C27 της πολεμικής μας αεροπορίας.