Skip to main content

Επέστρεψε στην κερδοφορία η General Motors

Η General Motors ανακοίνωσε σήμερα κέρδη 865 εκατ. δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο του 2010, που είναι η πρώτη κερδοφόρα περίοδος για την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία μετά το 2007.
Η General Motors ανακοίνωσε σήμερα κέρδη 865 εκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο του 2010, που είναι η πρώτη κερδοφόρα περίοδος για την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία μετά το 2007.

Η εταιρεία, που είχε διασωθεί από την αμερικανική κυβέρνηση το περασμένο καλοκαίρι, είδε τα έσοδά της να καταγράφουν άνοδο κατά 40%, σε σύγκριση με πέρυσι, στα 31,5 δισ. δολάρια, κυρίως εξαιτίας της βελτίωσης των πωλήσεων στη Βόρεια Αμερική.

Τα κέρδη του τριμήνου συγκρίνονται με τις ζημίες 6 δισ. δολαρίων πριν η αυτοκινητοβιομηχανία, η μεγαλύτερη στις ΗΠΑ, κάνει αίτηση για χρεοκοπία πριν από ένα χρόνο.

«Είμαστε ικανοποιημένοι με τις επιδόσεις στο πρώτο τρίμηνο και ιδιαίτερα με την επίτευξη κερδοφορίας», δήλωσε ο Κρις Λίντελ, αντιπρόεδρος και επικεφαλής των οικονομικών της General Motors, ένα από τα μεγαλύτερα θύματα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η οποία εξακολουθεί να έχει το 18,4% του μεριδίου της αμερικανικής και το 11,2% της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτου.