Skip to main content

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Αιφνιδιαστικές συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη (φωτο+vid)

Αιφνιδιαστικές συγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία της πόλης από εξωκοινοβουλευτική αριστερά και αναρχικούς για την επέτειο δολοφονίας Γρηγορόπουλου.

Αιφνιδιαστική συγκέντρωση στο Γαλλικό Ινστιτούτο επί της Λεωφόρου Στράτου στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς για τα 12 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.



Οι συγκεντρωμένοι, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό, φώναξαν συνθήματα κατά της αστυνομίας αλλά και υπέρ των Γάλλων διαδηλωτών που εξεγείρονται για νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση Μακρόν για την αστυνομία.

Μετά τα συνθήματα οι διαδηλωτές αποχώρησαν πριν οι αστυνομικές δυνάμεις φτάσουν στην περιοχή. Δυνάμεις της ΕΛΑΣ πραγματοποίησαν λίγο αργότερα ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό των ατόμων, ενώ ο χώρος αποκλείστηκε.



Παράλληλα, στη δυτική πλευρά της πόλης στην πλατεία Αμπελοκήπων, μέλη των ίδιων οργανώσεων πραγματοποίησαν και εκεί συγκέντρωση, με συνθήματα και πανό.

Την ίδια ώρα, οργανώσεις της ριζοσπαστικής αριστεράς έκαναν συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στη Νέα Παραλία τηρώντας αποστάσεις και κρατώντας πλακάτ με συνθήματα για την επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Λίγη ώρα αργότερα, μέλη του αναρχικού χώρου πραγματοποίησαν πορεία σε δρόμους της Άνω Πόλης, ενώ μικροφωνικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο και στις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ.

Από την πορεία αναρχικών στην Άνω Πόλη/Πηγή: Alerta/Facebook 

Και στην πλατεία Ναυαρίνου, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, αναρχικές ομάδες πραγματοποίησαν ολιγομελή συγκέντρωση, ενώ ανήρτησαν και σχετικό πανό στα κάγκελα παιδικής χαράς στην περιοχή.