Skip to main content

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη (φωτο+vid)

Κατά τη διάρκεια και των δύο πορειών, μέλη της ΚΝΕ, αλλά και φοιτητές, έκαψαν σημαίες των ΗΠΑ και της ΕΕ μπροστά από το Αμερικανικό Προξενείο

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 2.000 ατόμων, ολοκληρώθηκαν οι πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αφετηρία τους ήταν η Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, όπου οι συμμετέχοντες άρχισαν να συγκεντρώνονται από τις 5 το απόγευμα.

Στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ στις 17:00 είχαν ραντεβού, μέλη του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ), του ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, φοιτητικοί σύλλογοι, αλλά και μέλη του ΕΚΘ, όπου κρατούσαν πανό κατά του φασισμού, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και φώναζαν συνθήματα κατά του φασισμού. Οι διαδηλωτές κινήθηκαν μέσω κεντρικών δρόμων προς το αμερικανικό Προξενείο, επί της οδού Τσιμισκή, και στη συνέχεια κινήθηκαν προς την οδό Βενιζέλου.

Με δικό τους μπλοκ και ξεχωριστά από την πρώτη πορεία, τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 17.30 φοιτητικοί σύλλογοι, μέλη συλλογικοτήτων και κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, όπως επίσης άτομα που πρόσκεινται στο λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο συγκεντρώθηκαν στο ίδιο σημείο και, ακολουθώντας το ίδιο δρομολόγιο φώναξαν συνθήματα και έφτασαν στο προξενείο των ΗΠΑ, απ' όπου επέστρεψαν στη συνέχεια μέσω της οδού Εγνατία προς το Πολυτεχνείο.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια και των δύο πορειών, μέλη της ΚΝΕ, αλλά και φοιτητές, έκαψαν σημαίες των ΗΠΑ και της ΕΕ μπροστά από το Αμερικανικό Προξενείο (Περισσότερα εδώ)