Skip to main content

Έπαιξαν σαν Μαγυάροι: Ηρωική ισοπαλία των Ούγγρων κόντρα στη Γαλλία (vid)

Οι Ούγγροι κράτησαν τους παγκόσμιους πρωταθλητές στο 1-1 και έχουν και αυτοί λιγοστές ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Φωτιά έβαλαν στον ήδη «καυτό» 6ο όμιλο οι Ούγγροι. Οι Μαγυάροι έκαναν την ζημιά στην Γαλλία, την κράτησαν στο 1-1 και πλέον έχουν και αυτοί -λιγοστές- ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση, τις οποίες και θα κληθούν να διεκδικήσουν την 3η αγωνιστική απέναντι στους Γερμανούς.

Ποντάροντας στην άμυνά της και έχοντας σε πολλές στιγμές και την τύχη με το μέρος της, η Ουγγαρία άντεξε στην πίεση της παγκόσμιας πρωταθλήτριας και ουσιαστικά έκανε την πρώτη μεγάλη έκπληξη στο φετινό Euro.

Αν και η Γαλλία είχε την υπεροχή σε όλο το πρώτο μέρος δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, ώστε να κάνει πιο εύκολη τη ζωή της στη συνέχεια. «Μοιραίος» για τους Γάλλους ήταν ο Μπενζεμά, ο οποίος βρέθηκε δύο φορές μια ανάσα από το γκολ (14’ και 31’) όμως την πρώτη τον σταμάτησε ο Γκουλάσι, ενώ στην δεύτερη πλάσαρε άουτ.

Έτσι και ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια ισόπαλες, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Φιόλα συνδυάστηκε όμορφα με τον Ρόλαντ Σάλαϊ, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Γιορίς δίνοντας το προβάδισμα στους Ούγγρους.

Οι «τρικολόρ» αύξησαν ακόμα περισσότερο την πίεσή τους στο δεύτερο ημίχρονο και στο 57ο λεπτό άγγιξαν το 1-1, όμως το σουτ του Ντεμπελέ σταμάτησε στο δοκάρι. Τελικά στο 66ο λεπτό, έπειτα από προσπάθεια και παράλληλο γύρισμα του Εμπαμπέ, η μπάλα έφτασε στον Γκριεζμάν που με πλασέ έφερε το ματς στα ίσα.

Ο μονόλογος της Γαλλίας συνεχίστηκε μέχρι το τέλος, χωρίς όμως να έρθει το δεύτερο γκολ που θα την έβγαζε από το αδιέξοδο. Έτσι με το τελικό 1-1, η Γαλλία γλίτωσε την… αυτοκτονία και είναι πολύ κοντά στην επόμενη φάση, ενώ από την άλλη η Ουγγαρία, που πήρε τον πρώτο της βαθμό, παρέμεινε και αυτή στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Διαιτητής: Μάικλ Όλιβερ (Αγγλία).

Ουγγαρία (Μάρκο Ρόσι): Γκουλάσι, Μπότκα, Όρμπαν, Ατ. Σάλαϊ, Νέγκο, Φιόλα, Νάγκι, Κλάινχαϊσλερ (84′ Λόβρενσικς), Σέφερ (75′ Σέρι), Αντ. Σάλαϊ (26′ Νίκολιτς), Ρ. Σάλαϊ.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Ντίνιε, Κιμπεμπέ, Βαράν, Παβάρ, Καντέ, Ραμπιό (57′ Ντεμπελέ, 87′ Λεμάρ), Πογκμπά (76′ Τολισό), Γκριεζμάν, Εμπαμπέ, Μπενζεμά (76′ Ζιρού).

Η βαθμολογία στον 6ο όμιλο:

1.Γαλλία (2-1) 4
2. Πορτογαλία (3-0)* 3
3. Ουγγαρία (1-4) 1
4. Γερμανία (0-1)* 0
*Γερμανία και Πορτογαλία έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο

Η 3η αγωνιστική (23/6)
Πορτογαλία – Γαλλία
Γερμανία – Ουγγαρία