Skip to main content

Επί 4 ώρες η συνάντηση Τσίπρα με τους παραγωγικούς φορείς (vid)

Οι παραγωγικοί φορείς στη συνάντηση τους με τον πρωθυπουργό αναφέρθηκαν σε αναπτυξιακά θέματα και στην ανάγκη υλοποίησης έργων.

Για περισσότερες από τέσσερις ώρες ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας, εν όψει των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ.

Οι φορείς έθεσαν σειρά θεμάτων προς συζήτηση στον πρωθυπουργό που κάλυψαν όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων τους.

Οι φορείς σημείωσαν ότι ελπίζουν ότι η ΔΕΘ θα είναι εξαιρετικά επιτυχημένη και τόνισαν ότι είναι εξόχως σημαντικό το έργο της ανάπλασης. Δήλωσαν, ακόμη, έτοιμοι για μια νέα εποχή για την Έκθεση.

Εξέφρασαν επίσης, την πεποίθηση ότι οι συναντήσεις με τις αμερικανικές επιχειρήσεις θα είναι το μεγαλύτερο όφελος της διοργάνωσης.

Ο κ. Τσίπρας άκουσε με προσοχή τα θέματα που έθεσαν οι φορείς και συζήτησε μαζί τους, τόσο τις προοπτικές επίλυσης προβλημάτων, όσο και την περαιτέρω βελτίωση συγκεκριμένων τομέων όπου οι φορείς έκριναν ότι χρήζουν προσοχής.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει υπόψη της, τις απόψεις των τοπικών, συλλογικών, και παραγωγικών φορέων, γεγονός που αποτυπώνεται στα 14 διαφορετικά περιφερειακά συνέδρια για την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη μεγάλη προσπάθεια της Κυβέρνησης να συνομιλήσει από κοντά με όλες τις παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις πριν διαμορφώσει την Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική.

«Το ζήτημα είναι το σχέδιο που θα παρουσιάσει να μην είναι μόνο της κυβέρνησης, αλλά να περιέχει και τις προτάσεις των παραγωγικών φορέων, για αυτό γίνεται και η σύσκεψη», είπε στους παραγωγικούς φορείς ο πρωθυπουργός (δείτε εδώ).

«Για τα έργα, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι βρίσκονται σε καλύτερο επίπεδο από ότι τα προηγούμενα δύο χρόνια. Εγώ αναφέρθηκα στην ανάγκη αντιπλημμυρικής προστασίας της Θεσσαλονίκης, στη σχολική στέγη, στο θέμα του μετρό και τις ενδεχόμενες καθυστερήσεις λόγω του σταθμού Βενιζέλου, στο θέμα του λιμανιού και στη σύνδεσή του με το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο. Για τα θέματα των μηχανικών, παρέθεσα στον πρωθυπουργό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι με το ασφαλιστικό και τον ΕΦΚΑ», είπε στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Πάρις Μπίλλιας.

«Θέσαμε στον πρωθυπουργό το θέμα της υπερφορολόγησης, της φοροδιαφυγής, της πολυνομίας, το ζήτημα της προστασίας των επαγγελματικών δικαιωμάτων των λογιστών και των φοροτεχνικών, την ανεργία που πλήττει τους νέους οικονομολόγους και τα προβλήματα του φοροελεγκτικού μηχανισμού που, όπως ξέρουμε είναι πολλά», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος των Εφοριακών Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Χαλκιδικής Μιχάλης Κούπκας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι: «Ο πρωθυπουργός φάνηκε να γνωρίζει τα θέματα αυτά. Δεν ήταν η πρώτη φορά που του τα θέτουμε αλλά ελπίζουμε να είναι η τελευταία. Προσδοκούμε πολλά από αυτή τη συνάντηση και ελπίζουμε ότι ο πρωθυπουργός θα δει τα προβλήματά μας με προσοχή, έτσι ώστε την επόμενη φορά να μιλάμε για επίλυση». Τέλος σε ερώτηση για τους φορολογικούς συντελεστές, ο κ. Κούπκας είπε πως ο πρωθυπουργός επιφυλάχθηκε να κάνει ό,τι ανακοινώσεις έχει να κάνει από το βήμα της ΔΕΘ.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας Στέργιος Πιτσιόρλας, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος και ο διευθυντής του Οικονομικού του Γραφείου Γιώργος Τσίπρας.

Στη συνάντηση συμμετείχε και η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου.