Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επί ποδός ο δήμος Δέλτα για την κακοκαιρία Μήδεια (φωτο)

Την επιχείρηση αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών συντονίζει ο δήμαρχος με τους αντιδημάρχους - Ο μηχανοκίνητος εξοπλισμός θα παραμείνει όλο το βράδυ έξω

Επί ποδός βρίσκεται όλο το προσωπικό των αρμοδίων υπηρεσιών του δήμου Δέλτα, για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κύματος κακοκαιρίας που από το μεσημέρι πλήττει την περιοχή. Η επιφυλακή από όλο το προσωπικό θα συνεχιστεί για όσες ημέρες χρειαστεί μέχρι να εξασθενήσει το κύμα κακοκαιρίας.

Την επιχείρηση αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών συντονίζει ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης με τους αρμόδιους αντιδημάρχους Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Γλώσση, Καθαριότητας Γιώργο Κυριακίδη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Αξιού Φάνη Αλμπάνη. Για την υλοποίηση του σχεδιασμού συνεργάζονται, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι όλων των κοινοτήτων.

Όλος ο μηχανοκίνητος εξοπλισμός του δήμου βρίσκεται στο δρόμο και θα παραμείνει καθόλη τη διάρκεια της νύχτας σε επιφυλακή προκειμένου να καθαρίζει τους δρόμους για να μην κινδυνεύσουν με αποκλεισμό ούτε οι πιο απομακρυσμένες γειτονιές στις κοινότητες.

Οι υπάλληλοι όλων των υπηρεσιών που είναι στο δρόμο εργάζονται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες με χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους. Μέχρι στιγμής όλοι ο δρόμοι και στις εννέα κοινότητες παραμένουν ανοιχτοί ενώ γίνονται συνεχείς ρήψεις αλατιού προκειμένου να μην παγώσει το χιόνι.

Φορτηγά θα συνεχίσουν να ρίχνουν αλάτι καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας σ όλο το οδικό δίκτυο μέσα στις κοινότητες.

Τέσσερα 4 jcb, 2 γκρέιντερ, 3 ελκυστήρες, 4 μικρά φορτηγά 4 επί 4 με λεπίδες και μικρές αλατιέρες, τρεις μισθωμένες αλατιέρες και τρία μισθωμένα μεγάλα εκχιονιστικά έχουν διασπαρθεί σε όλες τις κοινότητες του δήμου Δέλτα προκειμένου να κρατήσουν το οδικό δίκτυο μέσα στους οικισμούς ανοιχτό.

Ο δήμαρχος και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι απευθύνουν έκκληση στους δημότες να μην παρκάρουν τα οχήματα τους σε σημεία που ενδέχεται να εμποδίσουν την διέλευση των εκχιονιστικών οχημάτων και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις πρώτες πρωινές ώρες όταν θα βγουν από τα σπίτια τους καθώς οι θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν αναμένεται να είναι πολύ χαμηλές.