Skip to main content

Επί ποδός σήμερα η ΕΛΑΣ για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Με χθεσινή απόφαση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, έχουν απαγορευτεί για λόγους δημόσιας υγείας - σε όλη την επικράτεια- όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις

Επί ποδός βρίσκεται σήμερα η ελληνική αστυνομία προκειμένου να αποτρέψει τυχόν συγκεντρώσεις ή πορείες για τη 12η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στην Αθήνα, κλειστοί θα είναι από τις 8 το πρωί, οι σταθμοί "Ομόνοια", "Πανεπιστήμιο", "Σύνταγμα", "Ακρόπολη", "Μοναστηράκι" και "Βικτώρια" στις γραμμές 1,2 και 3 του Μετρό, με εντολή της ΕΛΑΣ.

Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς, ωστόσο δε θα πραγματοποιούν στάσεις.

Με χθεσινή απόφαση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, έχουν απαγορευτεί για λόγους δημόσιας υγείας - σε όλη την επικράτεια- όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, άνω των τεσσάρω ατόμων, έως τα μεσάνυχτα.

Για τους παραβάτες, προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και 3.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε αυτες.

Εν τω μεταξύ, η ΕΛΑΣ έχει σχεδιάσει για σήμερα μέτρα ανάλογα με αυτά της επετείου του Πολυτεχνείου.

Περίπου 5.000 χιλιάδες αστυνομικοί θα συμμετάσχουν στα μέτρα, ενώ θα χρησιμοποιηθούν Drones και ελικόπτερα προκειμένου οι επίγειες δυνάμεις να κατευθύνονται από αέρος.

Μάλιστα για τη διάλυση τυχόν εστιών έντασης θα επιστρατεύσουν και 6 Αίαντες. Πρόκειται για οχήματα ρίψης νερού, τα οποία θα τοποθετηθούν σε στρατηγικά σημεία.