Skip to main content

Επιχειρηματικά βραβεία από το ΕΕΘ - Οι επτά κατηγορίες

Από σήμερα η κατάθεση των αιτήσεων μέχρι τέλη Οκτωβρίου - Μέτρα για τους μετρόπληκτους ζητά ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης.

Στην ανάδειξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, ασχέτως του μεγέθους της, στοχεύουν τα Βραβεία Επιχειρηματικής Αριστείας που θεσπίζει από φέτος το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης επισημαίνοντας πως τα βραβεία θα γίνουν θεσμός, με βασικό κριτήριο τη διαφάνεια. 

«Εμείς δεν πρόκειται να δώσουμε βραβεία μαϊμού, όπως έχουν κάνει άλλοι. Για το λόγο αυτό στην επιτροπή αξιολόγησης μετέχουν μόνο καθηγητές και όχι μέλη του διοικητικού συμβουλίου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζορπίδης.

Την αξιολόγηση των αιτήσεων, που οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από σήμερα μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου να υποβάλλουν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (www.eeth.gr) ή με κατάθεση έντυπης αίτησης στα γραφεία του Επιμελητηρίου, έχουν αναλάβει καθηγητές του τμήματος Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ. Επικουρικά τέσσερα μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου θα συνδράμουν, αν ζητηθεί με κάποιες πληροφορίες (πχ αν μια επιχείρηση είναι υγιής), τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης.

«Τα βραβεία είναι επτά κατηγοριών και σε κάθε κατηγορία θα απονεμηθούν 3 βραβεία ανάλογα με το μέγεθος των επιχειρήσεων μικρή, μεσαία, μεγάλη» ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής δημοσίων και διεθνών σχέσεων του Επιμελητηρίου, Ρούλης Εδιάρογλου.

Οι κατηγορίες των επιχειρήσεων είναι:

-Γυναικεία επιχειρηματικότητα.

-Νεανική επιχειρηματικότητα.

-Αστική Επιχειρηματικότητα (πολεοδομικό συγκρότημα)

-Περιφερειακή επιχειρηματικότητα (Νομού Θεσσαλονίκης)

-Δημιουργική Επιχειρηματικότητα

-Τουριστική Επιχειρηματικότητα

-Βραβείο Ομαδικής επιχειρηματικότητας (Σωματείο).

«Απαιτήθηκε συνεργασία 6 μηνών προκειμένου να καταλήξουμε στο σχετικό ερωτηματολόγιο» ανέφερε ο καθηγητής Οικονομικών στο ΑΠΘ, Γρηγόρης Ζαρωτιάδης υπογραμμίζοντας πως μέσω των βραβείων το ΕΕΘ επενδύει στην εξωστρέφεια στηρίζοντας τα μέλη του.

Τα βραβεία τελούν υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η απονομή των βραβείων θα γίνει στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης, στις 25 Νοεμβρίου.



Επιστολή για το μετρό

Στο ζήτημα του μέτρο και της πολύχρονης ταλαιπωρίας, απόρροια της οποίας ήταν τα λουκέτα καταστημάτων στην οδό Εγνατία και όχι μόνο αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, ο οποίος τόνισε πως το Επιμελητήριο θα αποστείλει επιστολή στους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων αλλά και στον πρωθυπουργό προκειμένου να τους ζητήσει να ισχύσει το μνημόνιο που υπογράφηκε το 2011 μεταξύ παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης και της Αττικό Μετρό, ώστε να ληφθούν μέτρα ελάφρυνσης και στήριξης για τους επιχειρηματίες.

«Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει πρόβλεψη για τους ανθρώπους αυτούς. Καλός ο πολιτισμός και εμείς τον τιμούμε» είπε ο κ. Ζορπίδης αναφερόμενος στο σταθμό του μετρό στη Βενιζέλου «αλλά υπάρχουν επαγγελματίες που έκλεισαν εξαιτίας των καθυστερήσεων για τα αρχαία».