Skip to main content

Επιχείρηση απομάκρυνσης της πραμάτειας επαιτών και αστέγων από το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Κλιμάκιο του δήμου με κοινωνική λειτουργό βρέθηκε τις πρωινές ώρες στις οδούς Τσιμισκή και Πολυτεχνείου και απομάκρυνε τα αντικείμενα τριών ατόμων.

Επιχείρηση απομάκρυνσης της πραμάτειας που απλώνουν καθημερινά επαίτες και άστεγοι στα πεζοδρόμια στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησε, το πρωί της Παρασκευής, ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Κλιμάκιο του δήμου με κοινωνική λειτουργό βρέθηκε τις πρωινές ώρες στις οδούς Τσιμισκή και Πολυτεχνείου και απομάκρυνε τα αντικείμενα τριών ατόμων. Είχαν προηγηθεί αναφορές – καταγγελίες πολιτών στον δήμο Θεσσαλονίκης.

«Καθημερινά απλώνουν κρεβάτια, κουβέρτες, βαλίτσες τους πάνω στα πεζοδρόμια. Δεν είναι αυτή καλή εικόνα για την πόλη. Είχαμε αναφορές από πολίτες. Τα άτομα αυτά είναι επαγγελματίες επαίτες, έχουμε μαρτυρίες από κατοίκους της περιοχής», σημείωσε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Σωκράτης Δημητριάδης. Μάλιστα, στη μια περίπτωση χρειάστηκε και η συνδρομή της Αστυνομίας προκειμένου να απομακρυνθούν τα πράγματα μιας αλλοδαπής γυναίκας, η οποία αντέδρασε στην παρουσία του κλιμακίου του δήμου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για την άστεγη, η οποία κοιμόταν το τελευταίο διάστημα σε παγκάκι στο κέντρο της πόλης, επί της οδού Π. Πατρών Γερμανού, οι υπηρεσίες του δήμου, φρόντισαν να τακτοποιήσουν τα έγγραφά της και την φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε, και μεταφέρθηκε στο υπνωτήριο του δήμου Θεσσαλονίκης. «Αφού την ενημερώσαμε η συγκεκριμένη γυναίκα πήρε τα πράγματά της και πήγε στο υπνωτήριο», σημείωσε ο κ. Δημητριάδης.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Καθαριότητας.