Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διάσωση ηλικιωμένης που έπεσε σε χαράδρα στο Φίλυρο

Δύο ώρες κράτησε η επιχείρηση διάσωσης ηλικιωμένης που έπεσε σε δύσβατη περιοχή το βράδυ της Πέμπτης στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης.

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση διάσωσης μίας ηλικιωμένης γυναίκας περίπου 80 ετών, η οποία εντοπίστηκε το βράδυ της Πέμπτης, σε δύσβατη περιοχή, στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, για τη διάσωσή της στήθηκε επιχείρηση από την Πυροσβεστική, την αστυνομία και από εθελοντές του Ομίλου Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού (ΟΦΚΑΘ).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΦΚΑΘ, Χρήστο Ράμμο, η ηλικιωμένη φέρεται να έπεσε σε χαράδρα, για άγνωστους ακόμη λόγους και να άρχισε να φωνάζει βοήθεια. Άτομα από το Παιδικό Χωριό SOS, άκουσαν τις φωνές της και ειδοποίησαν την αστυνομία, η οποία με τη σειρά της ειδοποίησε τους εθελοντές του ΟΦΚΑΘ.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής με τρία οχήματα και 15 άνδρες, οι οποίοι συνέδραμαν στην επιχείρηση διάσωσης της άτυχης ηλικιωμένης.

Η επιχείρηση διήρκησε περίπου 2 ώρες και ολοκληρώθηκε γύρω στις 21.00 το βράδυ, με την ηλικιωμένη να είναι αφυδατωμένη, αγχωμένη και ταλαιπωρημένη, αλλά καλά στην υγεία της.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε την γυναίκα στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, όπου λίγες ώρες αργότερα έφθασε και η ανιψιά της.