Skip to main content

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για ζευγάρι που χάθηκε επί 3,5 ώρες στον Βόρειο Όλυμπο

Τηλεφώνησαν οι ίδιοι στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και είπαν πως είχαν χάσει το μονοπάτι προς Πετρόστρουγκα. Εντοπίστηκαν σώοι και ασφαλείς.

Μια μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό δύο ορειβατών που αποπροσανατολίστηκαν και χάθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στον Βόρειο Όλυμπο.

Το ζευγάρι κινούνταν μέσα από σημασμένο μονοπάτι προς το καταφύγιο Πετρόστρουγκα, αλλά κάποια στιγμή έχασαν τον προσανατολισμό τους και βγήκαν από το μονοπάτι, με αποτέλεσμα να κινηθούν προς την περιοχή Μεσονήσι. 

Οι δύο ορειβάτες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, που είναι ημεδαποί, τηλεφώνησαν οι ίδιοι στις 18:30 στην Πυροσβεστική Υπηρεσία δηλώνοντας ότι έχουν χαθεί αλλά και ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Για τον εντοπισμό τους κινητοποιήθηκαν τέσσερις πυροσβέστες με δύο οχήματα ενώ και δύο μέλη της ΕΟΔ από το καταφύγιο της Πετρόστρουγκας ξεκίνησαν ως συνδρομή για τον εντοπισμό των ατόμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, λίγο πριν τις 22:00 εντοπίστηκαν από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, που επιβεβαίωσαν ότι είναι καλά στην υγεία τους. Με τις οδηγίες των διασωστών επέστρεψαν στο σωστό μονοπάτι και στον δρόμο του προορισμού τους.