Skip to main content

Επιχείρηση καθαριότητας στην περιοχή της Χαλάστρας

Απόφαση του δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη για ευρείες δράσεις καθαρισμού και καλλωπισμού σε όλες τις κοινότητες του δήμου Δέλτα.

Ο σχεδιασμός για τον καθαρισμό της Χαλάστρας με την ευρύτερη συμμετοχή υπαλλήλων και μηχανημάτων του δήμου Δέλτα ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής στο δημαρχείο με επικεφαλής τον δήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη.

Απόφαση του δημάρχου Δέλτα είναι μετά την άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό, να γίνουν ευρείες δράσεις καθαρισμού και καλλωπισμού σε όλες τις κοινότητες του δήμου Δέλτα.

«Το αποτέλεσμα της συνολικής παρέμβασης της Σίνδου μας έδειξε ότι η συγκέντρωση υπαλλήλων και μηχανημάτων σε έναν τόπο μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό και τον καλωπισμό του μέσα σε λίγες ώρες», τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης και υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουν παρόμοιες παρεμβάσεις σε όλες τις κοινότητες του δήμου Δέλτα.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών , και τοπικός αντιδήμαρχος Χαλάστρας Διονύσης Λιακόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Αχιλλέας Χαντές και η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Χαλάστρας Μαρία Παπαδημητρίου, κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τον καθαρισμό και την ανάπλαση συγκεκριμένων σημείων στην κοινότητα λαμβάνοντας υπόψη την χρήση τους από τους πολίτες. Επιλέχθηκαν πλατείες, πάρκα, στάσεις αστικών και δρόμοι πολυσύχναστοι ως προτεραιότητα στην εκπόνηση του σχεδίου που ανέλαβαν να υλοποιήσουν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Γλώσσης. Στον σχεδιασμό εντάχθηκε και ο καθαρισμός φρεατίων από την ΔΕΥΑΔΔ που θα γίνει με τις οδηγίες του προέδρου της επιχείρησης Σπύρου Σταματάκη. Στην σύσκεψη συμμετείχε επίσης η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Χρύσα Γεωργιάδου, ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Βαλάρης και ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Νίκος Γλερίδης .

Για την υλοποίηση του σχεδιασμού που θα καταρτιστεί τις επόμενες ημέρες θα χρησιμοποιηθούν jcb, φορτηγά, γερανός για την κοπή των δέντρων, μισινέζες, και φυσικά μεγάλος αριθμός υπαλλήλων της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας που θα συγκεντρωθεί από όλες τις κοινότητες στη Χαλάστρα.

Η εξόρμηση καθαριότητας στη Χαλάστρα θα γίνει την Τρίτη 23 Ιουνίου.