Skip to main content

Επιχείρηση καθαρισμού από τον δήμο στον άξονα της Αριστοτέλους (φωτο)

Άρχισε ο καθαρισμός του άξονα της Αριστοτέλους χθες το βράδυ από τον δήμο Θεσσαλονίκης. Καθάρισαν το πλακόστρωτο από τους λεκέδες.

Σε καθαρισμό τμήματος του άξονα της Αριστοτέλους προχώρησαν χθες υπάλληλοι του τμήματος Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από τις 23.00 μέχρι τις 3.00 το πρωί της επόμενης. Μία υδροφόρα με ένα πιεστικό μηχάνημα και πέντε υπάλληλοι με βούρτσες καθάρισαν το πλακόστρωτο από λεκέδες.

Πριν λίγες ημέρες, η ίδια δράση έλαβε χώρα εντός της χριστουγεννιάτικης αγοράς (χριστουγεννιάτικο χωριό) και, όπως αναφέρεται από τον δήμο, θα συνεχιστεί σήμερα και τις επόμενες ημέρες σε όλον τον άξονα και μέχρι την Πλατεία Αριστοτέλους.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, τα συνεργεία καθαρισμού θα αναλάβουν δράση στην οδό Δημητρίου Γούναρη.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης για ακόμη μία φορά απευθύνει παράκληση προς τα καταστήματα (συνήθως υγειονομικού ενδιαφέροντος) και τους υπαλλήλους τους, να μην σέρνουν τις σακούλες απορριμάτων στο πλακόστρωτο έως ότου τις εναποθέσουν στους κάδους απορριμάτων διότι δημιουργούνται λεκέδες καθ' όλη τη διαδρομή από υγρά που διαρρέουν από αυτές.

Επίσης, όπως σημειώνεται από τη δημοτική αρχή, τα χαρτοκιβώτια των καταστημάτων πρέπει να τοποθετούνται εντός των κάδων διπλωμένα επιμελώς για να μην καταλαμβάνουν μεγάλο όγκο.

«Η προσπάθεια για ένα καθαρό αστικό περιβάλλον είναι συνεχής. Οι κανόνες πρέπει να τηρούνται από όλους για να φτάσουμε σύντομα στο επιθυμητό αποτέλεσμα που μας αξίζει», σημειώνει ο δήμος.