Skip to main content

Επιχείρηση Λιμενικού για διεθνές κύκλωμα πλαστών ελληνικών διαβατηρίων

Σε έλεγχο πλοίου με προορισμό λιμάνι της Ιταλίας, βρέθηκαν έξι πλαστά ελληνικά δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων και πέντε πλαστά ελληνικά διαβατήρια.

Στοιχεία που οδηγούν σε διεθνές κύκλωμα κατασκευής πλαστών ελληνικών ταυτοτήτων και πλαστών ελληνικών διαβατηρίων έχει το κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας, μετά την σύλληψη ενός 34χρονου αλλοδαπού, στο λιμάνι της Πάτρας.
 
Ειδικότερα, κατά την διάρκεια του ελέγχου που έκαναν οι λιμενικοί στο ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο του 34χρονου, πριν εισέλθει σε πλοίο με προορισμό λιμάνι της Ιταλίας, βρήκαν έξι πλαστά ελληνικά δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων και πέντε πλαστά ελληνικά διαβατήρια.
 
Επίσης, βρήκαν μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, χρυσά κοσμήματα, 2.950 ευρώ και 2.480 λίρες. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι λιμενικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο, να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα διεθνές κύκλωμα που προμηθεύει, έναντι χρηματικής αμοιβής, πρόσφυγες και μετανάστες με πλαστά έγγραφα, με σκοπό να προσπαθήσουν να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Άλλωστε, σε σχεδόν καθημερινή βάση εντοπίζονται στο λιμάνι της Πάτρας πρόσφυγες και μετανάστες που επιχειρούν να ταξιδέψουν με πλοία στην Ιταλία, κάνοντας χρήση πλαστών εγγράφων. Μάλιστα τους τελευταίους εννέα μήνες έχουν συλληφθεί στο λιμάνι με πλαστά έγγραφα, περισσότερα από 220 άτομα, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.