Skip to main content

Επιχείρηση με κωδικό «αλλαγή ατζέντας» από την κυβέρνηση

Το Μαξίμου θα κάνει ό,τι μπορεί για να ξεχαστεί το Μακεδονικό, που προκαλεί πολύ μεγάλο πρόβλημα στο κυβερνητικό κόμμα, κυρίως, στη Βόρειο Ελλάδα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε αλλαγή της πολιτικής ατζέντας. Εξ ου και οι ανακοινώσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και μια σειρά από άλλα μέτρα, όπως, για παράδειγμα, η μείωση του αφορολογήτου, που βρίσκονται σε πρώτη προτεραιότητα, αυτή τη στιγμή.

Η στρατηγική είναι σχετικά απλή: Το Μέγαρο Μαξίμου, στο αμέσως προσεχές διάστημα, θα κάνει ό,τι μπορεί για να ξεχαστεί το Μακεδονικό, που προκαλεί πολύ μεγάλο πρόβλημα στο κυβερνητικό κόμμα, κυρίως, στη Βόρειο Ελλάδα. Οι μετρήσεις που κάνει το κυβερνών κόμμα αυτές τις μέρες δείχνει υποχώρηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ που σε ορισμένους νομούς της Μακεδονίας φτάνουν στα όρια της κατάρρευσης.

Γι αυτό και γίνεται η μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξει η ατζέντα. Στο ίδιο πλαίσιο, θα πρέπει να αναμένονται και εξελίξεις από το σκάνδαλο Novartis. Μαθαίνουμε, για παράδειγμα, ότι τελικά θα κληθούν στον εισαγγελέα πολιτικά πρόσωπα, προσεχώς. Γεγονός που καθιστά το πολιτικό τοπίο ακόμα πιο σύνθετο.

Ωστόσο, μια και βρισκόμαστε σε δικαστικό περιβάλλον, να σας ενημερώσουμε και για κάτι ακόμα: Από την εισαγγελία διερευνάται το ενδεχόμενο τις προσεχείς ημέρες δικαστικοί λειτουργοί να επισκεφθούν υπουργούς στα γραφεία τους για να πάρουν καταθέσεις τους σχετικά με την υπόθεση «Πετσίτης – Λαυρεντιάδης». Εφόσον κι αυτή η πληροφορία επαληθευτεί, τότε οι εξελίξεις στο μέτωπο της Novartis μπορεί και να επιταχυνθούν ως αντίμετρο στην ιστορία του Πετσίτη.