Skip to main content

Επιχείρηση «μηχανάκια» στον πεζόδρομο Αγ. Σοφίας- Έβρεξε κλήσεις (vid)

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό του δήμου και της Τροχαίας για την ευταξία στην πόλη με ανοιχτούς δρόμους.

Μετά τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα, στο στόχαστρο του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Διεύθυνσης Τροχαίας μπήκαν τα μηχανάκια που είτε παρκάρουν είτε περνούν πάνω σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους.

Το πρωί, άντρες της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας βεβαίωσαν κλήσεις σε μηχανάκια που είχαν σταθμεύσει παράνομα κοντά στον πεζόδρομο της Αγ. Σοφίας. Παράλληλα σταματούσαν και προειδοποιούσαν οδηγούς μηχανών που προσπαθούσαν να περάσουν από τον πεζόδρομο.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό του δήμου και της Τροχαίας για την ευταξία στην πόλη με ανοιχτούς δρόμους και ελεύθερα πεζοδρόμια.

«Έχουμε δεσμευτεί για ευταξία στην πόλη. Μετά τη Δωδεκανήσου, ήρθαμε στην Αγ. Σοφίας για τα δίκυκλα για να δώσουμε τα πεζοδρόμια και τις πλατείες στους πεζούς. Οι δράσεις είναι στοχευμένες πάντα σε συνεργασία με την Τροχαία», δήλωσε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρης Δαγκλής.



Από την πλευρά του ο Διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης Θωμάς Γερμανός έστειλε μήνυμα ότι θα μπει ένα τέλος στην ασυδοσία που υπάρχει είτε στα παρκαρισμένα πάνω σε πεζοδρόμια δίκυκλα είτε στην διέλευσή τους πάνω από πλακόστρωτα. «Η κατάσταση έχει ξεφύγει, η διέλευση από πλατείες και πεζοδρόμια είναι επικίνδυνη και για τους πεζούς» τόνισε ο κ. Γερμανός.



Την ίδια ώρα ο δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά σε καταγραφή των νόμιμων θέσεων για τα δίκυκλα. Όπως είπε ο κ. Δαγκλής, εξετάζεται εάν μπορούν να δοθούν και άλλες θέσεις. Όταν ολοκληρωθεί η καταγραφή θα αναρτηθούν οι θέσεις στη σελίδα του δήμου, τόνισε.

Σημειώνεται ότι το πρόστιμο για παράνομη στάθμευση είναι 20 ευρώ ενώ για παράνομη διέλευση στα 100 ευρώ.

Το σχέδιο κατά των παράνομων σταθμευμένων οχημάτων ξεκίνησε στις 17 Σεπτεμβρίου από την οδό Δωδεκανήσου, όπου καθάρισαν τον δρόμο από τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα και απέδωσαν στην κυκλοφορία και τις τέσσερις λωρίδες. Μετά τη Δωδεκανήσου, σειρά παίρνουν η οδός Μητροπόλεως, η Βασ. Όλγας, η Ερμού, η Αγ. Δημητρίου και η Κασσάνδρου.