Skip to main content

Χριστούγεννα σε αστυνομικό κλοιό - Παρουσία εισαγγελέα οι έλεγχοι στα σπίτια

Σε ποιες περιπτώσεις αστυνομικοί θα μπορούν να κάνουν ελέγχους σε σπίτια κατά την εορταστική περίοδο - Σύσσωμη σε δρόμους και γειτονιές η ΕΛΑΣ.

Επιχείρηση... ρεβεγιόν στήνει η Ελληνική Αστυνομία, που θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους κατά την εορταστική περίοδο προκειμένου να σπάσει την αλυσίδα μετάδοσης του κορωνοϊού.

Για την προσπάθεια αυτή έχουν επιστρατευτεί χιλιάδες ένστολοι ανά την επικράτεια αλλά και... drones και ελικόπτερα. Μπλόκα θα στηθούν σε κάθε γωνιά μεγάλων πόλεων.

Ιδιαίτερο βάρος στην προσπάθεια να ελεγχθούν οι μετακινήσεις των πολίτων κατά τη διάρκεια του χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν θα πέσει στα σταθερά μπλόκα της Τροχαίας.

Από τις 22:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί όπου ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας θα βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε - Θεσσαλονίκη: Εντατικοί έλεγχοι της ΕΛΑΣ ενόψει της εορταστικής περιόδου

Πέρα από τα μπλόκα περιπολίες με μηχανές και περιπολικά θα επιτηρούν την κυκλοφορία σε όλους του δρόμους. Όπου κριθεί απαραίτητο αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ακόμη και το drone για να ελέγχει την κίνηση σε ολόκληρες γειτονίες.

Οι αρμόδιες αρχές τονίζουν πως η τήρηση η όχι των μέτρων τις ημέρες των Χριστουγέννων θα κρίνουν εάν παρθούν νέα πιο αυστηρά την παράνομη της πρωτοχρονιάς.

Πώς θα γίνονται οι έλεγχοι στα σπίτια όταν υπάρχει καταγγελία

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, Θεόδωρο Χρονόπουλο, εφόσον υπάρξει καταγγελία για κορωνογλέντια ή υπέρβαση του ορίου των εννέα ατόμων, οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να τη διερευνήσουν.

Όπως είπε στον Alpha, η είσοδος σε σπίτια πολιτών επιτρέπεται μόνο με την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, ξεκαθαρίζοντας ότι διαφορετικά δεν υπάρχει περίπτωση αστυνομικοί να μπουν μέσα σε σπίτια.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «όταν έρθει σε γνώση μας μια καταγγελία, αντιλαμβάνεστε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να τη διερευνήσουμε. Η είσοδος μέσα στο σπίτι επιτρέπεται μόνο με την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού». «Δεν υπάρχει περίπτωση να μπούμε σε κάποιο σπίτι χωρίς εισαγγελικό λειτουργό», ξεκαθάρισε.

«Θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, στα διόδια, στις εισόδους και εξόδους των πόλεων, σε κεντρικούς άξονες των πόλεων, στα ΚΤΕΛ αλλά και σε εμπορικούς δρόμους», τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετα την ολοκλήρωση της επίσκεψής του σε νοσοκομεία και κοινωνικές δομές στην Κεντρική Μακεδονία, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί ώστε να αποφευχθεί ένα τρίτο κύμα.

«Ειδικά τις ημέρες των εορτών να τηρήσουμε αυστηρότατα τις συστάσεις των ειδικών, κατά προτίμηση με την οικογένειά μας, με τις εντολές που έχουμε δώσει, με πολύ μεγάλη φροντίδα, για να μπορέσει το ’21 να συνεχιστεί αυτή η μείωση των κρουσμάτων» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Μήνυμα απηύθυνε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κάνοντας έκκληση για αποφυγή μετακινήσεων και συνωστισμού ενόψει εορτών.

Δείτε - Χρυσοχοΐδης: Γυρίστε σπίτι πριν βραδιάσει - Τα Χριστούγεννα εφαρμόστε τα μέτρα