Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση σκούπα με 90 αστυνομικούς σε οικισμό Ρομά στη Χαλκηδόνα

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε πως οι επιχειρήσεις αυτές θα ενταθούν για την παράνομη μετανάστευση, το παραεμπόριο και τα ναρκωτικά

Εντείνονται σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα οι επιχειρήσεις «σκούπα» της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως ανέφερε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως θα ενταθούν για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, του παραεμπορίου και της διακίνησης ναρκωτικών, υλοποιώντας το πρόγραμμα της ΝΔ για την ασφάλεια.

«Αυτές οι επιχειρήσεις που είχαν μείνει στο παρελθόν να ονομάζονται επιχειρήσεις "σκούπα" κατά το κοινώς λεγόμενο, συνεχίζονται και θα ενταθούν. Σήμερα για παράδειγμα το πρωί, είναι σε πλήρη τέτοια εξέλιξη μία στη Θεσσαλονίκη, από 90 άνδρες της Αστυνομίας, σε οικισμό Ρομά στην περιοχή της Χαλκηδόνας όπου υπάρχει αυξημένη παραβατικότητα», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Όπως σημείωσε, «η στρατηγική και η πολιτική αυτών των συντονισμένων επιχειρήσεων, εντείνεται και έχει αποτελέσματα. Επαναλαμβάνω όμως, δεν περιμένει κανείς μέσα σε 8 μήνες, να λυθούν τα προβλήματα τα οποία αφορούσαν πολλές δεκαετίες και στο Κέντρο της Αθήνας και σε άλλες περιοχές».