Skip to main content

Επιχείρησαν να πετάξουν από Καβάλα για Γερμανία με πλαστές ταυτότητες

Νέο κρούσμα απόπειρας να πετάξουν πέντε Αφγανοί σε πτήσεις με προορισμό τη Γερμανία. Χρησιμοποιούν διάφορα ξένα ή πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες

Καθημερινό φαινόμενο τείνει να γίνει η απόπειρα παράνομων μεταναστών να ταξιδέψουν εκτός Ελλάδας με πλαστές ταυτότητες, μέσω του αεροδρομίου Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος».

Μετά το κρούσμα του Σαββάτου, όταν δύο υπήκοοι Αφγανιστάν, ένας 26χρονος και μία 21χρονη, προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε πτήση έχοντας στην κατοχή τους πλαστές ρουμανικές ταυτότητες, χθες Κυριακή το πρωί άλλοι 5, επίσης Αφγανοί, επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε πτήσεις με προορισμό τη Γερμανία.

Πρόκειται για πέντε άτομα, ηλικίας 33, 30, 30, 25 (γυναίκες) και 16 (άντρας) ετών, που έκαναν χρήση πέντε παραποιημένων δελτίων ταυτότητας των αρχών της Ρουμανίας και της Γαλλίας, καθώς και ενός διαβατηρίου των γαλλικών αρχών, που ανήκει σε άλλο άτομο. Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα με τη χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα:

Οι τρεις δράστιδες, ηλικίας 33, 30 και 25 ετών, μετέβησαν στο παραπάνω αεροδρόμιο, μαζί με τα τρία ανήλικα τέκνα τους και επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Φραγκφούρτη Γερμανίας, κάνοντας χρήση πέντε παραποιημένων δελτίων ταυτότητας των αρχών της Ρουμανίας και της Γαλλίας, καθώς και ενός διαβατηρίου των γαλλικών αρχών, που ανήκει σε άλλο άτομο.  

Η 30χρονη δράστιδα, μαζί με τα τρία ανήλικα τέκνα της, μετέβη στο παραπάνω αεροδρόμιο και επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Μόναχο Γερμανίας, κάνοντας χρήση τεσσάρων πλαστών δελτίων ταυτότητας των ιταλικών αρχών.  

Ο 16χρονος μετέβη στο παραπάνω αεροδρόμιο, όπου κάνοντας χρήση παραποιημένου δελτίου ταυτότητας των ελληνικών αρχών, επιχείρησε  να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Φραγκφούρτη Γερμανίας.

Τα παραπάνω έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Καβάλας.