Skip to main content

Επιδείνωση της ύφεσης από τα νέα μέτρα προβλέπει ο ΣΒΒΕ

Περαιτέρω ύφεση θα δημιουργήσουν βραχυπρόθεσμα τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Ζητεί άμεση ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ και του νέου αναπτυξιακού.
Περαιτέρω ύφεση θα δημιουργήσουν βραχυπρόθεσμα τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Παράλληλα, όπως αναφέρει ο ΣΒΒΕ, τα μέτρα θα επιδεινώσουν τη δύσκολη περίοδο που διανύουν οι επιχειρήσεις. 

«Όσο περισσότερο πλήττεται το εισόδημα των μεσαίων και κυρίως των χαμηλών εισοδημάτων μέσω αύξησης της έμμεσης φορολογίας, όσο δεν λαμβάνονται μέτρα ανάπτυξης, όσο δεν βελτιώνεται το περιβάλλον που λειτουργούν οι επιχειρήσεις, θα βλέπουμε την ύφεση της πραγματικής οικονομίας να επιδεινώνεται και να επηρεάζεται αρνητικά το βιοτικό επίπεδο των πολιτών και η επιβίωση των επιχειρήσεων», σημειώνει ο ΣΒΒΕ.

Ο ΣΒΒΕ εκφράζει το φόβο του ότι εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την εξυγίανση της οικονομίας και για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, «θα βιώσουμε την επόμενη χρονική περίοδο μια δραματική αύξηση των περιφερειακών ανισοτήτων», με θεαματική αύξηση της ανεργίας και περαιτέρω συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης της χώρας στην περιφέρεια με άμεση συνέπεια την αποδιάρθρωση των τοπικών κοινωνιών και των οικονομικά ασθενέστερα πολιτών.

«Η δημοσιονομική εξυγίανση είναι ο μοναδικός δρόμος για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας μας και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά της. Μέσα από τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας θα βελτιωθεί και η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων.  Είναι κατανοητό ότι αυτός ο δρόμος απαιτεί θυσίες από όλους», υπογραμμίζει ο ΣΒΒΕ. 

«Το ζητούμενο από τώρα και στο εξής είναι να υπάρξουν, άμεσα, μέτρα ανάπτυξης προς όλες τις κατευθύνσεις, όπως ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ και του νέου αναπτυξιακού νόμου, κλαδικές πολιτικές, μέτρα για τη βελτίωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και ένα καλύτερο περιβάλλον για τη λειτουργία των επιχειρήσεων», καταλήγει.