Skip to main content

Επίδειξη μόδας από Βιοτέχνες της Θεσσαλονίκης

Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου η πρώτη επίδειξη μόδας με δημιουργίες των βιοτεχνών της Θεσσαλονίκης στη συμβολή των οδών Πτολεμαίων και Συγγρού, του άλλοτε ανθηρού κέντρου της μόδας στην πόλη.
Με στόχο την ενίσχυση του κλάδου των κατασκευαστών ετοίμου ενδύματος της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου η πρώτη επίδειξη μόδας με δημιουργίες των βιοτεχνών της Θεσσαλονίκης στη συμβολή των οδών Πτολεμαίων και Συγγρού, του άλλοτε ανθηρού κέντρου της μόδας στην πόλη.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην πρόεδρο του Σωματείου Βιοτεχνών Κατασκευαστών Έτοιμου Ενδύματος νομού Θεσσαλονίκης, κυρία Αναστασία Βαβούρα, η οποία επιδιώκει να δώσει στην περιοχή Συγγρού, Πτολεμαίων και Αμβροσίου κάτι από τη χαμένη λάμψη του παρελθόντος. Η αγορά της Συγγρού τα τελευταία πέντε χρόνια συρρικνώνεται, καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον έχει μετατοπιστεί και δεκάδες καταστήματα έχουν κλείσει. «Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι εδώ είναι η πηγή της δημιουργίας prêt a porter στη Θεσσαλονίκη. Εκτός από τους πελάτες της χονδρικής το καταναλωτικό κοινό αγνοεί τη συγκεκριμένη αγορά», τονίζει στη Voria.gr η κυρία Βαβούρα.

Στόχος του Σωματείου είναι να καθιερώσει το θεσμό με τη διοργάνωση δυο επιδείξεων μόδας κάθε χρόνο με τις κολεξιόν άνοιξη - καλοκαίρι και φθινόπωρο – χειμώνας. Στην επίδειξη μόδας της Πέμπτης, η οποία θα ξεκινήσει στις 6.30 το απόγευμα, θα παρουσιαστούν ανδρικά και γυναικεία ενδύματα, εσώρουχα, υποδήματα και αξεσουάρ για το φθινόπωρο και το χειμώνα. Στην επίδειξη μόδας θα συμμετέχουν περίπου 35 κατασκευαστές με τη συντριπτική πλειοψηφία να είναι μέλη του Σωματείου.

Η εκδήλωση οργανώνεται από το πρακτορείο μοντέλων της κυρίας Ελένης Αδαλόγλου και θα προβληθεί ζωντανά μέσω του διαδικτύου.