Skip to main content

«Επιδημία» ακυρώσεων στα ξενοδοχεία της Ημαθίας

Αγανακτισμένοι είναι οι ξενοδόχοι του νομού Ημαθίας, οι οποίοι βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται εξαιτίας των αγροτικών κινητοποιήσεων.
Αγανακτισμένοι είναι οι ξενοδόχοι του νομού Ημαθίας, οι οποίοι βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται εξαιτίας των αγροτικών κινητοποιήσεων. Ο νομός στηρίζεται κυρίως στο χειμερινό τουρισμό, χάρη στα χιονοδρομικά κέντρα, όμως με τα μπλόκα των αγροτών η τουριστική κίνηση έχει μειωθεί και όσοι είχαν κάνει κρατήσεις τις ακυρώνουν. 

Για τους ξενοδόχους της Ημαθίας, τα μπλόκα των αγροτών ήταν «Το κερασάκι στην τούρτα μετά το κλείσιμο της κοιλάδας των Τεμπών αλλάκαι την αύξηση των διοδίων παράλληλα με τη δημιουργία νέων σταθμών», όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι με  ανοικτή επιστολή την οποία δημοσιοποίησε χθες η Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας (ΕΞΝΗ), μετά και τη μήνυση την οποία κατέθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων προχθές για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Η επιστολή της ΕΞΝΗ αποστέλλεται στα αρμόδια Υπουργεία, την Πανελλήνια Ομοσπονδία και τους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες και μεταξύ άλλων οι ξενοδόχοι ενημερώνουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όπως εφοδιασμού, ολοκλήρωσης παραγγελιών, ικανοποίησης πελατών, ακυρώσεις κρατήσεων.

«Ο μοναδικός Νομός στην Ελλάδα με τρία χιονοδρομικά κέντρα και με την καλοδεχούμενη επίσκεψη του χιονιά, βρίσκει τους επαγγελματίες της φιλοξενίας να βλέπουν τις κρατήσεις των τελευταίων εβδομάδων να πιάνουν μονοψήφιους αριθμούς. Και όλα αυτά στην καρδιά του χειμώνα πανέτοιμοι από καιρό για αυτές τις ημέρες ξεπερνώντας το σοκ των ακυρώσεων των γιορτών λόγω της έλλειψης χιονιού, καθόμαστε βλέποντας τα ξύλα στο τζάκι να σιγοσβήνουν παρασύροντας μαζί τις όποιες ελπίδες έφερνε μια άσπρη μέρα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ξενοδόχων η συνέχιση των κινητοποιήσεων έχει φέρει μέχρι στιγμής απώλεια κρατήσεως της τάξης του 25% ενώ  εκτιμούμε εάν αυτές συνεχιστούν θα δούμε στην πρόωρη Αποκριά οι ακυρώσεις να ξεπεράσουν το 60%. 

Επίσης στην επιστολή τους η ΕΞΝΗ αναρωτιέται «πως είναι δυνατό στην γενέτειρα των Δημοκρατικών ιδεωδών, η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μια μερίδας ανθρώπων να στερεί τις ελευθερίες των υπολοίπων. Οι πρακτικές ομηρίας άλλων κλάδων αλλά και των πολιτών θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουν».