Skip to main content

Επιδημιολογική μελέτη για την αέρια ρύπανση στη Λάρισα

Στην εκπόνηση επιδημιολογικής μελέτης για την αέρια ρύπανση και τις επιπτώσεις της καύσης ρυπογόνων ουσιών από βιομηχανίες της περιοχής προχωρά η ΤΕΔΚ νομού Λάρισας σε συνεργασία με το Τμήμα Ιατρικής
Στην εκπόνηση επιδημιολογικής μελέτης για την αέρια ρύπανση και τις επιπτώσεις της καύσης ρυπογόνων ουσιών από βιομηχανίες της περιοχής προχωρά η ΤΕΔΚ Ν.Λάρισας σε συνεργασία με το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ήδη στελέχη του ΔΣ της ΤΕΔΚ έλαβαν την εξουσιοδότηση να χειριστούν το ζήτημα της σύμβασης που θα υπογραφεί με το Πανεπιστήμιο για την εκπόνηση της μελέτης, της πρώτης του είδους που θα λάβει χώρα στη Λάρισα και στις περιοχές πέριξ αυτής.

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες για δραματική αύξηση των θανάτων από καρκίνο σε περιοχές, που γειτνιάζουν με βιομηχανίες οι οποίες καίνε πετ-κοκ, όπως είναι το Ομορφοχώρι. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών υποστηρίζουν ότι τα αυξημένα κρούσματα καρκίνων συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την αέρια ρύπναση που προκαλούν οι βιομηχανίες.

Με την ολοκλήρωση της μελέτης, η ΤΕΔΚ και ο δήμος Λαρισαίων θα έχουν στα χέρια τους τα πρώτα επίσημα στοιχεία ενός εγνωσμένης επιστημονικής αξίας φορέα, όπως είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, για το μέγεθος του προβλήματος, προκειμένου να αποφασίσουν το τι μέλλει γενέσθαι και να ληφθούν μέτρα, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.