Skip to main content

Επιδημιολόγος: Πρέπει να επιβληθεί καθολική χρήση μάσκας

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από τη στιγμή που κάποιος βγαίνει από το σπίτι του.

Ανησυχία για την πορεία εξέλιξης της πανδημίας του κορωνοϊού εξέφρασε η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, επισημαίνοντας ότι όλοι θα πρέπει να αισθανθούν την ατομική και κοινωνική ευθύνη που φέρουν, τόσο απέναντι στον εαυτό τους, όσο και απέναντι στην κοινωνία.

Η κυρία Λινού τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από τη στιγμή που κάποιος βγαίνει από το σπίτι του και να χρησιμοποιείται παντού. «Θα έπρεπε να έχουμε γενικευμένη χρήση μάσκας υποχρεωτική παντού», είπε στο MEGA.

«Φοβάμαι ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα και θα χάσουμε τον έλεγχο»

Μάλιστα, ανέφερε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων δείχνει ότι βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας στη χώρα, ενώ εξέφρασε φόβους ότι αυτά θα συνεχίσουν να αυξάνονται και κάποιες περιπτώσεις θα είναι σοβαρές.

«Είμαστε στο δεύτερο κύμα και το πρόβλημα είναι ότι έχουμε ήδη αρκετούς διασωληνωμένους και αυτοί θα αυξηθούν».

Ως αποτέλεσμα της αύξησης εισαγωγών στις ΜΕΘ, αρκετοί είναι αυτοί που θα αντιμετωπίσουν πιο σοβαρή μορφή της νόσου. «Φοβάμαι ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα και κάποια θα είναι σοβαρά και πλέον θα χάσουμε πλήρως τον έλεγχο», είπε.