Skip to main content

Επιδεινώθηκε η κατάσταση του αγοριού που μπλέχτηκε με κορδόνι

Το παιδί παραμένει σε καταστολή και μηχανική υποστήριξη της αναπνευστικής λειτουργίας και εμφανίζει επιπλοκές σοβαρής εγκεφαλικής διαταραχής.

Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του αγοριού, ηλικίας 2,5 ετών, το οποίο βρέθηκε αναίσθητο στο σπίτι του με ένα κορδόνι μπλεγμένο στον λαιμό την περασμένη Τετάρτη και νοσηλεύεται έκτοτε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων (ΜΕΘ) του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του νοσοκομείου, το παιδί -που είχε εισαχθεί με τη διάγνωση «απογχονισμός/κατάσταση μετά αναταχθείσα καρδιακή ανακοπή»- παραμένει σε καταστολή και μηχανική υποστήριξη της αναπνευστικής λειτουργίας και εμφανίζει επιπλοκές σοβαρής εγκεφαλικής διαταραχής (εγκεφαλικό οίδημα, αυξημένη ενδοκράνια πίεση, άποιο διαβήτη). Ως εκ τούτου η κατάσταση του θεωρείται επιδεινούμενη και ιδιαίτερα κρίσιμη.

Υπενθυμίζεται ότι το αγόρι έπαθε ανακοπή όταν ο λαιμός του τυλίχθηκε με κορδόνι κουρτίνας την ώρα που έπαιζε. Όταν συγγενής του το είδε πεσμένο στο έδαφος κάλεσε άμεσα το ΕΚΑΒ. Ύστερα από μεγάλη προσπάθεια οι διασώστες του ΕΚΑΒ κατάφεραν να το επαναφέρουν και διεκομίσθη αρχικά στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στη συνέχεια στην εντατική παίδων του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου, όπου παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.