Skip to main content

Επίδομα γέννας 2.000 ευρώ και στις ανασφάλιστες μητέρες

Η υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι το επίδομα γέννας θα δίνεται και στις ανασφάλιστες μητέρες, ενώ θα καταβάλλεται σε δύο δόσεις.

Διευκρινίσεις αναφορικά με την καταβολή του επιδόματος γέννας έδωσε η υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι το επίδομα γέννας θα δίνεται και στις ανασφάλιστες μητέρες, ενώ θα καταβάλλεται σε δύο δόσεις, η πρώτη κατά τον τοκετό και η δεύτερη έξι μήνες μετά. Αν και προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί το ακριβές ύψος των δόσεων, τα σενάρια είναι να δίνονται 1.500 και 500 ευρώ ή 1.000 και 1.000, ανά δόση.

Ερωτηθείσα αν θα χορηγείται κατόπιν αίτησης ή αυτόματα, ανακοίνωσε ότι γίνεται προσπάθεια να γίνει το πρώτο επίδομα που θα δίνεται ψηφιακά. Σημείωσε, ωστόσο ότι, θα διατηρηθεί και ο παραδοσιακός τρόπος υποβολής αιτήσεων, ώστε να «να το πάρουν όλοι στην ώρα τους».

Το επίδομα για κάθε παιδί που γεννιέται είναι «καθαρά δημογραφικό και όχι προνοιακού χαρακτήρα επίδομα», τόνισε η υφυπουργός, που σημείωσε ότι θα δίνεται καθολικά με μόλις το 1% των πιο πλούσιων να μένει εκτός.