Skip to main content

Επίδομα θέρμανσης: Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις αιτήσεις

Τα χρήματα του επιδόματος θέρμανσης θα πιστωθούν έως τέλος του μήνα (31 Δεκεμβρίου) στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Μέχρι σήμερα Παρασκευή μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αιτήσεις στο Taxisnet για το επίδομα θέρμανσης την περίοδο 2019-2020.

Τα χρήματα του επιδόματος θέρμανσης θα πιστωθούν έως τέλος του μήνα (31 Δεκεμβρίου) στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και σε αυτό συμπεριλαμβάνονται οι αγορές που έγιναν από τις 15 έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2019. Το επίδομα θέρμανσης ξεκινάει από τα 64 ευρώ και φθάνει στα 350 ευρώ ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού και τον τόπο της μόνιμης κατοικίας.

Η πληρωμή ολόκληρου του επιδόματος θα γίνει μέχρι και το τέλος του μήνα ενώ μετά τις 15 Ιανουαρίου και έως το τέλος Μαρτίου 2020 θα γίνουν διασταυρώσεις στα στοιχεία των αγορών πετρελαίου θέρμανσης που θα δηλώσουν οι δικαιούχοι.

Μετά τις 15 Ιανουαρίου 2020 η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει σε διασταύρωση των αγορών πετρελαίου θέρμανσης για κάθε δικαιούχο και σε περίπτωση που δεν βρεθούν υποβληθείσες αγορές πετρελαίου θέρμανσης υπολογισθείσας αξίας ίσης ή μεγαλύτερης από το διπλάσιο του ποσού επιδόματος τότε θα ζητηθεί από τους δικαιούχους η επιστροφή μέρους του επιδόματος.

Στο επίδομα της περιόδου 2019 -2020 συμμετέχουν οι αγορές που πραγματοποιήθηκαν από 15 Οκτωβρίου 2019 έως και 31 Δεκεμβρίου ενώ τα τετραγωνικά μέτρα της οικίας δεν επηρεάζουν το ποσό του επιδόματος.

Παράλληλα στο επίδομα θέρμανσης θα διατεθεί τελικά το αδιάθετο για το 2019 ποσό για την ενίσχυση του Τύπου, όπως γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.