Skip to main content

Επιδρομή ψύλλων σε σχολές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Εδώ και ένα δεκαήμερο το ΑΠΘ ταλαιπωρείται από επιδρομή ψύλλων που έχουν πλήξει προς το παρόν σχολές που βρίσκονται πέριξ της Πλατείας Χημείου

Σε διακοπή της λειτουργίας τους αναγκάστηκαν να προχωρήσουν τις τελευταίες ημέρες ορισμένες σχολές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εξ αιτίας ενός ασυνήθιστου επισκέπτη. Συγκεκριμένα εδώ και περίπου ένα δεκαήμερο το πανεπιστήμιο ταλαιπωρείται από την επιδρομή ψύλλων οι οποίοι έχουν πλήξει προς το παρόν σχολές που βρίσκονται πέριξ της πλατείας Χημείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από μέλη φοιτητικών συλλόγων καθώς και του διοικητικού προσωπικού το περιστατικό έγινε αντιληπτό πριν από περίπου δέκα ημέρες. Η Voria.gr επικοινώνησε με τον αντιπρύτανη Ανδρέα Γιαννακουδάκη ο οποίος επιβεβαίωσε ότι πράγματι υπάρχει πρόβλημα σε ορισμένες σχολές και ήδη το πανεπιστήμιο έχει δώσει εντολή για άμεση απεντόμωση η οποία ξεκίνησε εδώ και μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόβλημα ξεκίνησε από μια αίθουσα του τμήματος Χημείας. Έγινε αντιληπτό έπειτα από παράπονα τα οποία εξέφρασαν φοιτητές καθώς και καθαρίστριες. Σύμφωνα με τον κ. Γιαννακουδάκη η πρυτανεία έδωσε εντολή στην εταιρεία η οποία έχει την ευθύνη φύλαξης του πανεπιστημίου, στην ευθύνη της οποίας είναι και οι απεντομώσεις, ώστε να γίνουν όλες οι αναγκαίες εφαρμογές ώστε να καταπολεμηθεί το πρόβλημα.

Προκειμένου να γίνει η απεντόμωση στο κτήριο του Χημείου η σχολή παρέμεινε κλειστή από την Παρασκευή 13 έως και τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, λίγες ημέρες αργότερα ανάλογο πρόβλημα εντοπίστηκε και στο γειτονικό κτίριο όπου λειτουργούν τα τμήματα Βιολογίας και Φαρμακευτικής. Έτσι, με εντολή του κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών Χαρίτωνα-Σαρλ Χιντήρογλου, το κτήριο Βιολογίας και Φαρμακευτικής παρέμεινε κλειστό προχθές Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου προκειμένου να γίνει κι εκεί απεντόμωση για την εξόντωση των ψύλλων.

Εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων καθώς και του διοικητικού προσωπικού οι οποίοι μίλησαν στην Voria.gr φοβούνται πως το πρόβλημα θα εξαπλωθεί και σε άλλες σχολές, όπως για παράδειγμα στο μεγάλο κτήριο της Φυσικομαθηματικής αλλά και σε αυτό της Κτηνιατρικής και Ιατρικής.

Σύμφωνα, πάντως, με τον κ. Γιαννακουδάκη η πρυτανεία παρακολουθεί στενά την κατάσταση και θα ζητήσει να γίνουν εκ νέου απεντομώσεις όπου αυτές απαιτηθούν.

Πηγή φωτογραφίας: greece.com