Skip to main content

Επίφοβες για κατολισθήσεις και οι παρακαμπτήριες των Τεμπών

Υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων στις παρακαμπτηρίους της Αγιάς και της Ελασσόνας επεσήμανε ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ.
Υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων στις παρακαμπτηρίους της Αγιάς και της Ελασσόνας, από όπου διέρχονται τα οχήματα μετά την κατολίσθηση στα Τέμπη, επεσήμανε ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ.

Ο καθηγητής Γεωλογίας τόνισε ότι «δεν είναι ασφαλείς» οι δρόμοι αυτοί και πως στην περίπτωση έντονης βροχόπτωσης είναι πιθανό να σημειωθούν κατολισθήσεις ανάλογες αυτής που έκλεισε τα Τεμπη.

Ακόμη, ο κ. Λέκκας διέψευσε τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας για επίσπευση των έργων στα Τέμπη και τη δυνατότητα παράδοσης της Εθνικής Οδού στην κυκλοφορία σε περίπου ένα μήνα.

Ο καθηγητής Γεωλογίας επέμεινε ότι η αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο σημείο θα χρειαστεί τουλάχιστον τρεις με τέσσερις μήνες.

Σήμερα, θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη φορέων στο νομό Λάρισας, καθώς μετά το επ΄ αόριστον κλείσιμο των Τεμπών οι τοπικοί φορείς αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα. Εκτός απο την κυκλοφορία των οχημάτων που έχει προκαλέσει έμφραγμα στην Τροχαία, σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι μεταφορές, καθώς και οι επαγγελματίες που σχετίζονται με τον τουρισμό.