Skip to main content

Επιφυλακτικοί οι επιχειρηματίες για το Βιομηχανικό Πάρκο Καβάλας

Συγκρατημένο είναι το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών και των βιοτεχνών της Καβάλας για τη μετεγκατάσταση τους στο ΒΙΟ.ΠΑ της Νέας Καρβάλης.
Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι επιχειρηματίες και οι βιοτέχνες της Καβάλας όσον αφορά τη μεταστέγαση των επιχειρήσεών τους στο Βιομηχανικό Πάρκο της Νέας Καρβάλης. Οι επιχειρηματίες εμφανίζονται αποθαρρυμένοι από την οικονομική κρίση, παρά το μεγάλο ενδιαφέρον που είχαν εκδηλώσει με την ολοκλήρωση του ΒΙΟ.ΠΑ.

Όπως τονίστηκε σε συνέντευξη του προέδρου της ΒΙΟΠΑΚ Α.Ε. Ανδρέα Μπαλίκα στον τοπικό τύπο, οι επιχειρηματίες επιθυμούσαν μια νέα επιχειρηματική στέγη στο χώρο ενός σύγχρονου Βιοτεχνικού Πάρκου με άριστες υποδομές, αλλά η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση στάθηκε ανασταλτικός παράγοντας ώστε να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους ώστε να αξιολογηθούν στη συνέχεια από την αρμόδια επιτροπή που ορίστηκε να αναλάβει κατά σειρά προτεραιότητας το έργο της αξιολόγησης των προϋποθέσεων που πρέπει να πληρούν οι επιχειρήσεις ώστε να εγκατασταθούν στο χώρο του ΒΙΟ.ΠΑ.
 
Ένα ακόμα πρόβλημα που εντοπίζεται από τον κ. Μπαλίκα είναι πως οι τράπεζες δεν δέχονταν να εγκρίνουν δάνεια με υποθήκη των ακινήτων, καθώς δεν αναγνωρίζουν τους επιχειρηματίες ως ιδιοκτήτες, εξαιτίας της ιδιαιτερότητας που παρουσιάζει το συγκεκριμένο πάρκο και σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σε άλλα πάρκα.

Πάντως όπως υποστηρίζει η διοίκηση της ΒΙΟΠΑΚ, η πρώτοι βιοτέχνες θα εγκατασταθούν στο χώρο του πάρκου στις αρχές του 2010 και υπολογίζει ότι στη θέα των πρώτων επιχειρήσεων στο χώρο θα αναθερμανθεί το ενδιαφέρον των επιφυλακτικών προς το παρόν βιοτεχνών που βρίσκονται σε φάση αναμονής.