Skip to main content

Επιφυλάξεις φορέων επί του νομοσχεδίου για τους δασικούς χάρτες

Επιφυλακτικοί εμφανίστηκαν οι αρμόδιοι φορείς που κλήθηκαν να καταθέσουν τις απόψεις τους στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής επί του νομοσχεδίου για τη Χρηματοδότηση Περιβαλλοντικών Παρεμβάσεων, Πράσινο
Επιφυλακτικοί εμφανίστηκαν οι αρμόδιοι φορείς που κλήθηκαν να καταθέσουν τις απόψεις τους στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος για τη Χρηματοδότηση Περιβαλλοντικών Παρεμβάσεων, Πράσινο Ταμείου και Κύρωση Δασικών Χαρτών.

Οι προβληματισμοί και αντιρρήσεις τους εστιάστηκαν κυρίως στα άρθρα που αφορούν την κατάρτιση δασικών χαρτών, τους οικισμούς και τη δημιουργία του Πράσινου Ταμείου.

Απαντώντας στα σχόλια που ακούστηκαν σχετικά με την επίμαχη διάταξη, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης αναγνώρισε ότι υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες, γιατί ποτέ δεν τηρήθηκε το «άπαξ δάσος, πάντα δάσος».

«Ξέρουμε ότι δεν φέρνουμε το τέλειο νομοσχέδιο. Όμως το στοίχημα το δικό μας ήταν εξαρχής να νοικοκυρέψουμε αυτό το άναρχο καθεστώς. Θέλουμε ή όχι δασικούς χάρτες; Παίρνουμε το ρίσκο να προχωρήσουμε τη διαδικασία ή αφήνουμε τις συντεχνίες να συνεχίσουν το πάρτι τους», σχολίασε από την πλευρά του, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Θάνος Μωραΐτης.