Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επείγουσα προκαταρκτική για τρωκτικά σε ειδικό σχολείο

Σε σχολικό κτήριο που φιλοξενεί παιδιά με ειδικές ανάγκες έκαναν την εμφάνισή τους τρωκτικά, που προκάλεσαν λεπτοσπείρωση σε εκπαιδευτικούς.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση από την αστυνομία, ύστερα από αναφορά για ύπαρξη τρωκτικών σε ειδικό σχολείο, που προκάλεσε λεπτοσπείρωση σε εκπαιδευτικούς. 

Ο κ. Τσόγκας ανέθεσε τον χειρισμό της έρευνας στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο ζητώντας να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες υγιεινής στο συγκεκριμένο σχολικό κτήριο που φιλοξενεί παιδιά με ειδικές ανάγκες. Ακόμη, ζήτησε να γίνουν αυτοψίες στον χώρο και να εξεταστούν μάρτυρες ενώ, αν προκύψουν ενδείξεις τέλεσης ποινικού αδικήματος, να ληφθούν ανώμοτες καταθέσεις απ'τους υπόπτους. 

Αφορμή για την εισαγγελική παραγγελία αποτέλεσε έγγραφη αναφορά του προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του εν λόγω σχολείου, ο οποίος επεσήμανε ότι τελευταία εμφανίστηκε πλήθος τρωκτικών προκαλώντας σε μέλη του διδακτικού προσωπικού τη σπάνια ασθένεια της λεπτοσπείρωσης. Η διευθύντρια του σχολείου έχει ήδη ενημερώσει όλους τους αρμόδιους φορείς ζητώντας άμεση παρέμβαση προκειμένου να πιστοποιηθεί η καταλληλότητα του κτηρίου που φιλοξενεί το σχολείο και το οποίο εκμισθώνεται από ιδιώτη.

«Η ανησυχία όλων μας είναι μεγάλη, φοβόμαστε να στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο και μένουν κλεισμένα στο σπίτι μελαγχολώντας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην σχετική αναφορά.